Preskočite na glavni sadržaj

Premijera predstave 'Teštament' u Vinkovcima

U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joze Ivakića u subotu, 2. travnja, održat će se premijera komedije Pere Budaka 'Teštament' redateljice Andrijane Raguž u izvedbi vinkovačkog Kazališta 'Nova scena', najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare.
vrijeme: 02.04.2016. 20 h
mjesto: Vinkovci, Gradsko kazalište Joza Ivakić, Hrvatskih žrtava 2
url: http://www.outlookfestival.com/

"Teštamenat je urnebesna komedija čiji su glavni adut karikaturni likovi, a predstavlja sliku Like 60-ih godina prošloga stoljeća", kazala je redateljica Andrijana Raguž. U dvije i pol godine postojanja "Nove scene", "Teštament" je treća premijerna predstava toga mladog vinkovačkog kazališta.
 
Komediju "Teštament" dramtičar, pjesnik i pripovjedač Pero Budak napisao je 1976. godine, a radnja je zasnovana na bizarnoj priči o lakrdijašu Ljudanu, koji se proglasi mrtvim zbog ugovora s televizijom koja snima narodne običaje kraja, a među kojima su i karmine.
 
"Ono što me kao redateljicu izuzetno veseli veliko je zalaganje i spremnost cijelog ansambla da predstavu podigne na što višu razinu. Od 20-ak članova našega ansambla, u predstavi ih glumi 14-tak i dosta je mladih glumaca što posebice ohrabruje", kazala je Raguž.
 
Ravnatelj vinkovačkog Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić najavio je daljnju suradnju s Kazalištem "Nova scena".
 
"Ponudit ćemo 'Novoj sceni' daljnju suradnju i to ponajprije upravo zbog velikog broja mladih glumaca koje to kazalište okuplja, a u kojima mi vidimo svoju buduću glumačku bazu", kazao je Rečić. Ističe da dobra međusobna suradnja dvaju vinkovačkih kazališta može biti samo od koristi Gradu Vinkovcima i vinkovačkoj kazališnoj publici. (Hina)