Preskočite na glavni sadržaj

Vanja Vikalo - Linnch u Galeriji Siva

U Galeriji Siva, u četvrtak, 24. ožujka, s početkom u 19 sati, otvara se izložba street art umjetnika i ilustratora Vanje Vikala - Linncha.
vrijeme: 24.03.2016. 19,00
mjesto: Zagreb; Galerija Siva, Pierottijeva 11
url: https://www.facebook.com/siva.galerija
Ovu sezonu Galerija Siva otvara rezidencijom umjetnika s beogradskom adresom Linnch-a. Third Eye Crying je serija digitalnih ilustracija rađenih tehnikom sitotiska. Ilustracije se bave kritikom društva uvijene u crni humor, a svojom formom pokušavaju ostvariti direktnu komunikaciju sa promatračem provocirajući žestoku reakciju. On se poigrava sa percepcijom promatrača stavljajući ga u vožnju kao u lunaparku na roller coaster-u. Ilustracije su reakcija na apsurdno ponašanje modernog čovjeka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom, bilo da su to drugi ljudi, priroda ili sve ono što mu se nađe na putu.

Rođen u Mostaru sa boravišnom adresom u Beogradu Vanja Vikalo, poznatijih kao Linnch, ilustrator je, dizajner karaktera. Osnovnu i srednju školu završava u Herceg Novom, a 2009. diplomira na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu. Profesionalno djeluje kao dizajner  kroz svoj dizajn studio D-Bend, a u novije vrijeme i kao ilustrator na animiranim pričama kroz studio za produkciju filmova Rudnik film. Radio je na vizualnom osmišljavanju festivala, glazbenih sastava, reklamnih kampanja. Već godinama je prisutan na umjetničkoj sceni u Crnoj Gori, Srbiji, ali i Hrvatskoj, ponajviše angažiran oko realizacije Festivala Sinestezija u Herceg Novom.  Linnch već duže vrijeme djeluje kao autor unutar street arta i ilustracije gdje su prepoznatljivi njegovi crno-bijeli crteži s mnogo detalja koji oštro kritiziraju društvo. Njegove radove možete susresti na zidovima Beograda i Zagreba, ali i ostalih gradova regije. U razvoju storytellinga karakteriziraju  ga pomno razrađene priče, animirani film novi je medij u kojem se ovaj umjetnik sve više nalazi.