Preskočite na glavni sadržaj

'Dinosaur Jr.' u Tvornici kulture 24. lipnja

Jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova, kultni 'Dinosaur Jr.', nastupit će 24. lipnja u Tvornici kulture gdje će ujedno publici predstaviti nove pjesme koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu čiji se izlazak očekuje početkom kolovoza.
vrijeme: 24.06.2016.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: http://www.tvornicakulture.com/

Tako će taj zagrebački klub još jednom, nakon 2013., ugostiti bend koji je izvršio utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu u posljednjih 25 godina.
 
U svojoj originalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph) Dinosaur Jr. podsjetit će fanove na svoj bogati katalog, a hrvatska publika bit će jedna od prvih u svijetu koja će uživo provjeriti nove Dinosaur materijale s obzirom da bend na ljetnoj turneji svira uglavnom kraće setove na velikim festivalima, a koncert u Tvornici bit će im jedan od rijetkih samostalnih klupskih nastupa.
 
'Dinosaur Jr.' u karijeri su objavili 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca 1985. do sjajnog "I Bet On Sky" iz 2012. Djelovali su u dvije faze. Prva je trajala od 1984. do 1997. kada se razilaze zbog kreativnih razmimoilaženja. Nakon osam godina pauze originalan trojac ponovo se skupio 2005. godine i nastavio s radom realiziravši tri studijska izdanja kojima će se na ljeto pridružiti i četvrto.
 
Ovo je treći put da 'Dinosaur Jr.' nastupaju u Zagrebu, a prvi put su nastupili 2009. u klubu Boogaloo. (Hina)