Preskočite na glavni sadržaj

Besplatna filmska radionica u Zagrebu

Kinoklub Zagreb treću godinu za redom organizira besplatnu radionicu pisanja za film. Cilj dvomjesečne radionice je kroz niz vježbi pisanja razviti prijavljeni sinopsis u kvalitetan scenarij. Prijave za radionicu otvorene su do ponedjeljka 21. ožujka 2016.
prijava: 21.03.2016
mjesto: Zagreb; Kinoklub Zagreb, Trg žrtava fašizma 14
url: http://www.kkz.hr/

Za prijavu valja poslati sinopsis za kratki igrani film te kratki esej u kojem se obrazlaže tema, motivi i ciljevi filma. Svaki od traženih zadataka mora imati između 2 000 i 3 000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova) te će se na osnovu poslanih radova vršiti selekcija odnosno odabrati 6 do 7 polaznika radionice. Radionica će se odvijati jednom tjedno kroz ukupno deset dvosatnih sesija u travnju i svibnju ove godine.
 
Kroz rad na specifičnim spisateljskim zadacima polaznici će razvijati tematiku i tehniku koja im odgovara te tako razraditi postavke iz kojih mogu razviti kvalitetan scenarij. Svaka od deset dvosatnih tjednih sesija biti će u potpunosti posvećena radu na tekstovima polaznika koji će se usavršavati u skladu sa sugestijama mentorice i kolega. Za vrijeme trajanja radionice polaznici će biti dužni razvijati sinopsis s kojim su primljeni te pisati radove u skladu sa specifičnim zadacima koji će biti određeni prema individualnim afinitetima.
 
Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović. Radionica će se odvijati u prostorijama Kinokluba Zagreb (Trg žrtava fašizma 14) u večernjim satima. Prijave se primaju do 21. ožujka 2016. na mail visnja.pentic@gmail.com.
 
Izvor: HAVC