predavanje, tribina

Predavanje o australskom queer performansu


vrijeme: 11.12.2013. 19 h
mjesto: Zagreb; Studentski centar, MM centar, Savska 25

Leisa Shelton će u srijedu, 11. prosinca, s početkom u 19 sati, u MM centru zagrebačkog SC-a održati predavanje o australskom queer performansu. Ulaz je slobodan!

Leisa Shelton usredotočit će se na trenutačni smjer izvedbenih umjetnosti i performansa - strategije i pozicije unutar žive umjetničke prakse. Raspravljat će o ključnim umjetnicima i smjenama generacija u Australiji, sadašnjoj praksi i obnovi interesa za izvedbene umjetnosti i participativne izvedbe.

Leisa Shelton je performerica i kustosica, s kontinuiranim djelovanjem na promociji nove australske transdisciplinarne umjetnosti. 2008. je osnovala Fragment31 – multidisciplinarnu izvedbenu skupinu s naglaskom na suvremene izvedbene prakse. Ostvarila je dugotrajnu suradnju s autorom Richardom Murphetom, te djelovala kao savjetnica i dramaturg na produkcijama kuća Sydney Theatre Co, i Belvoir St, Sydney.

Trenutačno je predavačica na VCA School of Performing Arts, kao i predavačica interdisciplinarnih praksi na Centre for Ideas at the VCA. Bila je gostujuća predavačica na TTRP u Singapuru i DasArts u Amsterdamu. Školovala se u Parizu na Ecole de Mime Corporel Dramatique de Paris (1983-1989), i bila članica trupe Meryl Tankard Co (1990-1993).

(R.P.B., 11.12.2013)