Preskočite na glavni sadržaj

Noć knjige 2016.

Noć knjige, manifestacija koja petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja, potiče razgovor o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu, održat će se 22. travnja, a događanja će se moći prijaviti tijekom ožujka.
vrijeme: 22.02.2016. 18-01
prijava: ožujak 2016.

Noć knjige 2016. održat će se ove godine iznimno u petak, 22. travnja. Iznimku od pravila da se Noć knjige održava 23. travnja čine vikendi i neradni dani te blagdani, stoga se ove godine Noć knjige održava uoči Svjetskog dana knjige i autorskih prava, a na Dan hrvatske knjige.
 
Želja Organizacijskog odbora je da se u Noći knjige u knjižarama, antikvarijatima, svim vrstama knjižnica, odgojno-obrazovnim i drugim institucijama te svim zainteresiranim prostorima i ustanovama od 18 sati do 1 sat iza ponoći organiziraju razna događanja: predstavljanja knjiga, javna čitanja, druženja s autorima, radionice i dr., s ciljem da oči javnosti usmjerimo na knjigu, u svim njezinim tradicionalnim i modernim oblicima.
 
Uz tradicionalni večernji program, Noć knjige 2016. imat će i svoju matineju, program namijenjen mlađem uzrastu, koji će se odvijati tijekom prijepodnevnih i poslijepodnevnih sati.
 
S obzirom da se ove godine u svijetu obilježava 400-ta obljetnica smrti Shakespearea i Cervantesa, želja organizatora je da, prema mogućnostima, programi Noći knjige 2016. obuhvate i ove dvije velike obljetnice.
 
Svi zainteresirani su pozvani da se prigodnim programima uključe u Noć knjige 2016. Događanja će se moći prijaviti tijekom ožujka 2016. putem prijavnice koja će biti dostupna na novoj internetskoj stranici Noći knjige.