Preskočite na glavni sadržaj

'Crvenkapica- tko se boji vuka još' – nova premijera Tvornice lutaka

Premijera predstave 'Crvenkapica - tko se boji vuka još' kazališta Tvornica lutaka održat će se ove nedjelje, 14. veljače, na Sceni Grič, s početkom u 18 sati.
vrijeme: 14.02.2016. 18 h
mjesto: Zagreb; Scena Grič, Jurišićeva 6
url: http://www.tvornicalutaka.hr

Jesmo li se ikada pitali kako se osjećao vuk u priči o Crvenkapici? Je li on uistinu zlikovac koji tjera strah u kosti generacijama unatrag? Zašto je pojeo baku i Crvenkapicu i je li ih uopće pojeo ili su to samo priče kojima su roditelji plašili djecu kako ne bi previše odlutala u nepoznat svijet? Netko je u toj priči morao biti krivac.
 
Kazalište Tvornica lutaka na duhovit način izvrće priču i postavlja sporedni lik u glavni. Naš vuk, Gubbio, zapravo je dobročudni vučić koji ne voli jesti meso i koji je zbog toga protjeran iz svog čopora. Na putu susreće Crvenkapicu i tu naša avantura za djecu počinje.
 
Šarene kostime potpisuje poznata modna dizajnerica, Đurđica Vorkapić, a glazbu rockabilly band D’Elvis.
 
Režiju potpisuju Petra Radin i Mario Kovač, a uz njih u predstavi glumi i Filip Detelić, mladi glumac Satiričkog kazališta Kerempuh.
 
Vokalne aranžmane potpisuje Ivana Husar Mlinac, pokret i koreografiju Tihana Strmečki, masku i frizuru Evelin Benković – studio Evelin, dizajn svjetla Alen Marin, rekvizite Jasmina Kosanović, a scenu Goran Stanilović.
 
Pretpremijera je zakazana za 13. veljače u 11 sati u Griču. Izvedbe: 20. i 27.veljače, 11 sati, Scena Grič.