• HOME
  •  : 
  • IZ PERSPEKTIVE

iz perspektive


 
iz perspektive

Budućnost festivalske formule

Fenomen festivalske stihije u Hrvatskoj je zapažen ali gotovo nimalo istražen. O festivalskim studijima, proliferaciji festivala i potrebi da ih se shvati kao dio javnih politika, piše Karmen Krasić Kožul.
 
iz perspektive

Tranzicija kulture u medijima

Od državotvornosti do dikatature profita ili koje je sve faze prošao proces rastakanja kulture u hrvatskim medijima, analizira Nina Ožegović.
 
iz perspektive

Pravo na pristup kulturi

Što znače vizualni sadržaji za slijepe i slabovidne osobe te što trebamo učiniti kako bi pravo na pristup kulturi postalo zaista univerzalno, piše kolumnist In-portala - Branimir Šutalo.
 
iz perspektive

Stuart Hall - Razlika, prelazak i identitet

U sjećanje na Stuarta Halla, vodećeg britanskog sociologa i teoretičara kulture, donosimo vam izbor iz intervjua i eseja u kojima Hall govori o identitetu, multikulturalizmu i položaju ljevice danas.
 
iz perspektive

Rad u predahu i insipiracija u novom prostoru

Edi Matić, pisac i član udruge Kurs iz Splita, za Culturenet piše o svojim iskustvima i najboljim praksama u organizaciji umjetničkih rezidencija.
 
iz perspektive

Umetnici između estetizacije borbe i sindikalnog udruživanja

Beogradski umjetnici Vladan Jeremić i Rena Rädle za Culturenet pišu o borbama umjetnika i kulturnih radnika u Srbiji i svijetu.
 
iz perspektive

Dan Hind: Povratak javnosti

Javnost se vraća na velika vrata kao odgovor na krizu medija. Dan Hind donosi potpuno novu perspektivu na javno novinarstvo i ulogu publike u njemu.