Preskočite na glavni sadržaj

'Kratko izlaganje' Luka Piplice

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik poziva na izložbu Luka Piplice 'Krako izlaganje', 24. studenoga u 19 sati, u Galeriji Flora. Izložba je otvorena i može se pogledati do 29. studenoga, od 15 do 19 sati.
vrijeme: 24.11.2015.
mjesto: Belgrade, Serbia
url: http://en.bdp.rs/

Unutar dubrovačke suvremene likovne scene, čija je jedna od bitnih odrednica reagiranje na prostorno okruženje i društveni moment, Luko Piplica njeguje svoju specifičnu poetiku.
U svojim videoradovima ponekad u postmodernističkoj maniri miješa konvencije filma, video uratka i performansa, a ponekad koristi jedan jedini kadar, stvarajući radove iznimne profinjenosti i vizualne dojmljivosti. Slikarski ciklusi su mu heterogeni, ponekad bliski konceptualnoj sferi s potpunim ukidanjem slikarskog duktusa, ponekad naglašene klasične izvedbe s cijelom mrežom referenci na povijest slikarstva i u izvedbenom i u značenjskom aspektu. Bez obzira što najčešće odabirom motiva podvlači pripadnost lokalnom ambijentu i u određenim videoradovima neizbježno dotiče društveni moment, Luko Piplica uvijek je u potrazi za širim kontekstom. Istražuje smisao umjetničkog (pa tako i vlastitog) djelovanja, bavi se pitanjima identiteta, značenjskih i energetskih odrednica mjesta, smislom komunikacije, a ponajviše samim preispitivanjem likovnih konvencija medija koji koristi. (Rozana Vojvoda)

Luko Piplica rođen je u Dubrovniku 16.1.1969. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1994. godine. Živi i radi u Močićima I Dubrovniku.