Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Gradnja’ na švicarskom festivalu plesa Tanzfestival Winterthur

Zagrebačka produkcija predstave 'Gradnja' Isabelle Schad i Saše Božića, čija je berlinska verzija svoju premijeru doživjela prošle godine u Uferstudios u Berlinu, a zagrebačka u sklopu Ganz novog festivala, pozvana je na gostovanje na švicarski međunarodni festival plesa Tanzfestival Winterthur 18. studenog 2015.
vrijeme: 18.11.2015.
mjesto: Madrid, Spain
url: http://www.performinggender.eu/

Berlinska koreografkinja Isabelle Schad i francuski umjetnik Laurent Goldring 2012. godine kreirali su solo Der Bau (Gradnja), za koji im je istoimena novela Franza Kafke poslužila kao inspiracija. Polazeći od opisa jazbine kao metafore za tijelo, njegove organe i sekrete, ispituju prostor pozornice kao organa. 70 crnih vreća  koje se koriste u predstavi služi kao materijalno: naglašavaju vidljivost, produžuju tijelo u okolni prostor. Materijalni pokret grupe izvođača stvara prostorno putovanje koje se nalazi negdje između paradoksalnih krajolika, apstraktne slike i pokretne skulpture.

"Vreće od stiropora su mi se činile zanimljivima, budući da se količina malih kuglica od stiropora može dovesti u vezu sa strukturom ljudskog tijela – sačinjeni smo od trilijuna stanica, najmanjih struktura koje možemo zamisliti. U ovoj izvedbi, vreće od stiropora funkcioniraju kao dodatni sloj tijela – skoro kao organ, ali i kao tranzicijski objekt (dodatni sloj između tijela i svijeta)." - naglasila je koreografkinja Isabelle Schaad

Koreografija: Isabelle Schad
Umjetničko vodstvo: Saša Božić, Isabelle Schad
Umjetnički savjetnik: Laurent Goldring
Izvođači: Nikolina Komljenović, Iva Hladnik, Josipa Bubaš, Nataša Kopeč, Nino Bokan, Jure Radnić, Damir Klemenić
Kompozicija i oblikovanje zvuka: Damir Šimunović
Oblikovanje svjetla: Marino Frankola
Kostimi: Ana Fucijaš

Producentica: Andrea Remetin
Koprodukcija: cie Isabelle Schad, de facto, Studentski centar – Kultura promjene – Teatar &td, ekscena
Uz potporu Ministarstva Kulture RH, Grada Zagreba, Nationales Performance Netz (NPN).