predstava, projekcija, koncert

Barutana 013


vrijeme: 22.10.2013.
mjesto: Osijek; Dvorana hotela 'Royal', Kapucinska 34

Program 'Barutana 013' – kao i u svoja dva prethodna izdanja – izmješta se iz Barutane te će se održati u novom privremenom prostoru, u dvorani hotela 'Royal' (Kapucinska 34), gdje će tijekom listopada i studenog ugostiti nove multimedijalne, plesne i scenske izvedbe, koncerte i filmske večeri. Ulaz je slobodan!

Program će započeti 22. listopada multimedijalnim plesno-glazbenim događanjem u izvedbi plesačice i koreografkinje Petre Hrašćanec i glazbenika i skladatelja Nenada Sinkauza, autora koje je publika „Barutane“ već ranije imala priliku upoznati, ali u zasebnim projektima. Kroz projekt 'b (kao znak  za snizilicu)' oni istražuju zajedničke interese u izvedbenim umjetnostima. Tako se intimitet bivanja zajedno, bez obzira na uvjetovanosti vlastitog medija, izlaže pred publikom, dok umjetnici promatraju i komentiraju što se s njima događa.

Iste večeri, u sklopu ciklusa zvučnih događaja „Sound and Vision“ - koji se ne ograničava na predstavljanje glazbe određenog žanra, već ravnopravno prezentira elektroakustiku, improvizacijsku glazbu, free jazz ili suvremenu elektroniku - publika će  moći poslušati elektroakustičnu improvizaciju na malim instrumentima multimedijalnog umjetnika Bojana Gagića pod nazivom Fragile / Distance. Bojan Gagić osječkoj se publici prvi puta predstavio u programu „Barutane“  prošle godine, kada je izveo rad posvećen savršenoj olovci, HB Session - improvizaciju za osobni prostor tišine i instrumente različitog stupnja tvrdoće zvuka.

Program Barutana 013  realizira se sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, u organizaciji Udruge M-art iz Osijeka.
 
Tijekom listopada, nastavak programa uslijedit će u petak, 25. listopada i potom u ponedjeljak, 28. listopada.
 

(R.P.B., 22.10.2013)