Preskočite na glavni sadržaj

Četvrti festival 'Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu'

Od ponedjeljka, 5. listopada, do petka, 9. listopada, u Zagrebu će se po četvrti put, u organizaciji Udruge za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH.. Zagreb, održati festival 'Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu' u sklopu kojeg će publika moći vidjeti filmovi novije bosansko-hercegovačke produkcije, pogledati izložbe i uživati u glazbenom programu.
vrijeme: 05.10.2015.
mjesto: Zagreb
url: https://www.facebook.com/jabihfilmkulturaumjetnost

Filmove koje će biti prikazani u Zagrebu pomogla je odabrati Ena Rahelić, industry manager Sarajevo Film Festivala, a sada stanovnica Zagreba. Na programu su 'Otok ljubavi' Jasmile Žbanić, omnibus 'Mostovi Sarajeva', dječji igrani film 'Ljubav' nastao na Radionici kreativnosti i mašte Malog Magacin Kabarea, dokumentarni filmovi 'Rus' Damira Ibrahimovića,  'Amra i Nuno' Nedžada Begovića, kratki igrani filmovi Iskupljenje Mirne Dizdarević, U plavo Nejre Latić Hulusić i Orfej Tine Šmalcelj.

Također, bit će promoviran projekt 'Balada o Pišonji i Žugi', filma u nastajanju kojeg potpisuju Jasmin Duraković i Sejo Sekson. U goste dolaze i konceptualna umjetnica i dizajnerica Amra Zulfikarpašić, kompozitor i muzički producent Dado Džihan, jedan od članova i osnivača legendarnih Indexa Ismet Nuno Arnautalić, te 'gastro reprezentacija' Gabriela Ključe, uspješna ugostiteljica iz Sarajeva, Igor Gudac iz Rijeke kojem 'Zagreb jede iz ruke' , te Miroslav Pliše iz Travnika koji će predstaviti svoja vina Meneghetti.

Festival će se završiti rock koncertom grupe Atentat. Festival će se održavati u Kinu Grič, u Potepuh Baru, Galeriji Velvet i Galeriji Kranjčar.

Izvor: HAVC