radionica, kolonija

Radionica Marca Dusseillera Babygnusbuino - mini Arduino gadgeti


vrijeme: 12.10.2013. - 13.10.2013.
prijava: 09.10.2013.
mjesto: Savska 25, Zagreb
organizator: I'MM_ Media lab / Kultura promjene

Radionica Dr. Marc Dusseillera pod nazivom Babygnusbuino održat će se 12. i 13. listopada u I’MM_ Media labu - Kavez, Klub SC - Studentski centar u Zagrebu. Radionica će se baviti DIY minijaturnom varijantom Arduino mikrokontrolera izrađujući pri tome uređaje 8-bit Mixtape, BabyMyceloGnusbuino i BabySingleShroomIncubatuino.

O radionici:
Na radionici polaznici će izraditi Babygnusbuino (za ovu priliku nazvan BabyGnusbuinić) - iznimno mali Arduino mikrokontroler s USB sučeljem za bootloading (kod koji se pokreće prije pokretanja operativnog sustava)  i/li MIDI vezu, baziran na gnusb-u / Gnusbuino projektu prvotno razvijen od strane anyme (http://www.anyma.ch/).
 
Nakon elementarnog mikrokontrolera polaznici će moći birati između izrade 8-bit Mixtape zvučnog gadgeta, te BabyMyceloGnusbuino i BabySingleShroomIncubatuino bio-elektroničkih uređaja pokretanih na Arduino mikrokontroleru, tj. na chipu Atmel Attiny85.
 
Radionica Babygnusbuino prva je u nizu radionica koja će se baviti mikrokontrolerima na na gnusb platformi, te je planirana još jedna radionica u 2014. godini.
 
Ovom radionicom također I'MM_ media lab najavljuje svoj niz jesenskih radionica 'Sve-duino' unutar koje će se održati i radionica Emarduino – hrvatskog DIY mikrokotrolera Davora Jadrijevića uz dodatni popratni program.

 
Datum:. 12. i 13. listopad 2013., od 12 do 19 sati.
Broj polaznika: 12 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija
Prijave za sudjelovanje primaju se do utorka, 09.10.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni
 
Dr. Marc Dusseiller aka dusjagr je znanstvenik i predavač u područjima mikro i nanotehnologije, biohaker i umjetnik. U svojem radu kombinira znanost, umjetnost i edukaciju – DIY. Upravo su brojne radionice njegov prepoznatljiv znak kojima kombinira lo-fi elektroniku, glazbu i robotiku. Do sada je snimio cijeli niz kratkih filmova vezanih uz DIY metode u biologiji, te trenutno najviše radi na razvoju izvedbenih aspekata biološke znanosti kroz projekt Hackteria. Do sada je organizirao i sudjelovao u stvaranju programa brojnih renomiranih novomedijskih festivala: Dock18, Room for Mediacultures, diy* festival, Kiblix 2011 Maribor, Ars Electronica, itd. Predsjednik i suosnivač Swiss Mechatronic Art Society – SGMK (Zurich) i Hackteria mreže.

 
Nakon potvrde od voditelja o osiguranom mjestu na radionici, plaćanje iste obavljate na sljedeći način:
- općom uplatnicom
- pod platitelj upišite svoje podatke (ime, prezime i adresu)
- pod primatelj upišite STUDENTSKI CENTAR, Savska 25, 10 000 Zagreb, na žiro-račun broj: 2360000-1101482432; poziv na broj odobrenja: 264-5303, opis plaćanja: uvijek navedite naziv programa i naziv radionice (I’MM_Media Lab: Babygnusbuino - mini Arduino)
– kopiju uplatnice donosite prvi dan radionice i predajete voditelju radionice
 

(D.H., 07.10.2013)