natječaj, nagrada

Nagrada za znanstveni rad iz umjetnosti i kulture Mediterana


prijava: 01.11.2013.
organizator: Fondacija Marc De Montalembert / Nacionalni institut povijesti umjetnosti (INHA)

Fondacija Marc de Montalembert i Nacionalni institut povijesti umjetnosti zajedno dodjeljuju nagradu Marc de Montalembert u iznosu od 8000 eura. Ova nagrada podupire znanstveni rad koji pridonosi boljem poznavanju umjetnosti i kulture mediteranskog svijeta. Fondacija Marc de Montalembert osim toga omogućuje pobjedniku mogućnost boravka u svojem sjedištu na grčkom otoku Rodosu. Prijava istječe 1. studenog.

Kandidati moraju:
- biti rođeni u mediteranskoj zemlji ili imati državljanstvo mediteranske zemlje;
- biti mlađi od 35 godina 1. studenog 2013.;
- imati završeni doktorat ili odgovarajući znanstveni nivo.

Kandidati će se vrednovati na temelju životopisa i projekata. Uzet će se u obzir originalnost i zanimljivost projekta i njegova važnost za mediteranski svijet. Poželjno je da prezentacija projekta bude napisana na francuskom, a ako ne onda na engleskom, te mora sadržavati kalendar rada, izravnu vezu s područjima istraživanja Nacionalnog instituta povijesti umjetnosti, predviđeni troškovnik potreban za realizaciju projekta i osvrt na očekivane rezultate i njihovu promociju. Prezentacija će biti popraćena rukom napisanim motivacijskim pismom na francuskom jeziku i dvama pismima preporuke kompetentnih osoba koje su u mogućnosti svjedočiti o ozbiljnosti kandidata i kvaliteti njegova projekta. Uzet će se u obzir jedino individualni projekti.

Provedba projekta u trajanju od jedne godine započet će jednomjesečnim boravkom u Parizu gdje će znanstvenika ugostiti Nacionalni institut povijesti umjetnosti, a završit će se drugim boravkom u Parizu tijekom kojega će rezultati biti javno predstavljeni. Troškove dvaju boravka paušalno će snositi Fondacija Marc de Montalembert i Nacionalni institut povijesti umjetnosti. Pobjednik će ostvariti kontakt i dobiti podršku jednog znanstvenog savjetnika Nacionalnog instituta povijesti umjetnosti s kojim će održati stalnu vezu. Rezultati istraživanja bit će objavljeni uz pomoć Nacionalnog instituta povijesti umjetnosti.

Dosje mora sadržavati: životopis, fotokopiju osobne isprave, projekt napisan na francuskom ili engleskom, poveznicu između nekog područja djelovanja Nacionalnog instituta povijesti umjetnosti i projekta, kalendar rada i budžet. Svi nepotpuni dosjei neće biti uzeti u razmatranje.

Objava nagrade slijedi u drugoj polovici siječnja 2014.

(I.P., 03.10.2013)