natječaj, festival

Currents 2014 - poziv


vrijeme: 13.06.2014. - 29.06.2014.
prijava: 06.01.2014.
mjesto: Santa Fe, SAD

Currents 2014, 5. međunarodni festival novih medija, organizira se od 13. do 29. lipnja 2014., u Santa Feu, New Mexico, SAD. Pozivaju se umjetnici da se do 6. siječnja 2014. prijave za sudjelovanje.

Organizatori pozivaju na sudjelovanje umjetnike koji traže nove načine korištenja tehnologije kao alata za izražavanje i komunikaciju, te modele kako se znanstvenici i programeri integriraju s umjetnošću i estetikom u razvojnim umjetničkim projektima.

Festival se održava na nekoliko lokacija u Santa Feu: Center for Contemporary Arts, El Museo Cultural de Santa Fe, Institute for American Indian Arts Santa Fe, Art Institute, Zane Bennett Contemporary Art, David Richard Gallery, The Tower Gallery on the Pojoaque Pueblo, Axle Contemporary, Warehouse 21 te Santa Fe Railyard Plaza. Uz izložbu, Festival obuhvaća panel diskusije i radionice te multimedijalne performanse.

Ovogodišnje izdanje obuhvaća sljedeće kategorije:
- novomedijske instalacije (video, zvuk, interakcija, kompjutor / software ili robotske skulpture…);
- jednokanalni video i animacija;
- multimedijalni performans;
- eksperimentalni ili interaktivni dokumentarci;
- projekcija u digitalnoj kupoli;
- web art, art igrice, aplikacije za mobilne uređaje;
- mladi kreatori novih medija.

Umjetnici se mogu prijaviti u više kategorija. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 20 $ za jednu kategoriju, odnosno 15 $ po kategoriji ukoliko se umjetnik prijavljuje u više njih. Kotizaciju ne plaćaju umjetnici do 18 godina starosti.

Kontakt: parallel-contact@earthlink.net

(I.P., 20.09.2013)