natječaj

Arte Laguna Prize 2013 – poziv


prijava: 09.10.2013.
organizator: talian Cultural Association MoCA (Modern Contemporary Art) / Arte Laguna Studio

Italian Cultural Association MoCA (Modern Contemporary Art), u suradnji s Arte Laguna Studiom, organizira natječaj za 8. izdanje međunarodne nagrade Arte Laguna, koja ima za cilj promociju i unapređenje suvremene umjetnosti. Prijave su otvorene do 9. odnosno 30. listopada.

Ukupni fond nagrada iznosi 180000 €, a osim novčanog iznosa, nagrada uključuje i organizaciju zajedničke izložbe u Veneciji i međunarodnim galerijama, te sudjelovanje na rezidencijalnom programu.

Tema je slobodna, a natječaj je otvoren u sljedećim kategorijama: slikarstvo, skulptura i instalacija, fotografija, video i performans, virtualna i digitalna umjetnost. Sudjelovanje je otvoreno svim umjetnicima, bez obzira na dob, spol, nacionalnost. Svaki se umjetnik može prijaviti s većim brojem radova, u više kategorija.

Selekciju vrši međunarodni žiri kojeg čini 10 članova:
- Enrico Bettinello (Italija, ravnatelj Teatro Fondamenta Nuove);
- Silvia Ferri de Lazara (Italija, direktorica Fondazione March);
- Victoria Lu (Kina, kreativna direktorica Museum of Contemporary of Taiwan);
- Domenico Quaranta (Italija, kritičar i kustos);
- Veeranganakumari Solanki (Indija, nezavisni kustos i likovni kritičar);
- Miguel Amado (Portugal, kustos Portugalskog paviljona na 2013 Venice Biennale);
- Sabrina Van Der Ley (Norveška, direktorica Nasjonalmuseet u Oslou);
- Andrea Viliani (Italija, direktor Museum MADRE u Napulju);
- Jonathan Watkins (Velika Britanija, direktor Ikon Gallery);
- Claudia Zanfi (Italija, povjesničarka umjetnosti i kulturna menadžerica).

Kustos je Igor Zanti.

Kotizacija za prijavu jednog rada iznosi 50 eura, a za dva rada u istoj kategoriji 90 eura, dok se svaki dodatni rad, u istoj kategoriji, naplaćuje 45 eura. Za umjetnike do 25 godina starosti, kotizacija iznosi 45 eura za jedan rad, a za dva rada u istoj kategoriji 80 eura, dok se svaki dodatni rad, u istoj kategoriji, naplaćuje 40 eura. Sudionici moraju poslati kopiju osobne iskaznice na mail info@artelagunaprize.com ili fax +39 041 8627948.

Za sudjelovanje potrebno je poslati sljedeće:
- popunjenu prijavnicu;
- kratku biografiju;
- sliku svakog rada (minimalne veličine 15 x 20 cm, maksimalne 20 x 30 cm), s naznačenim imenom i prezimenom umjetnika, zemljom, nazivom, veličinom, tehnikom i godinom nastanka;
- kopiju o uplati kotizacije.

Selekcija se vrši u dvije faze. Umjetnici koji prođu 1. fazu, poslat će dosje s dodatnih 10 radova (maksimalno), za selekciju u 2. fazi u koju ulazi 110 radova, a koji će biti izloženi na izložbi tijekom ožujka 2014.

(I.P., 17.09.2013)