rezidencijalni program

Multimedijalni kamp u Zadru


vrijeme: 16.09.2013. - 22.09.2013.
mjesto: Zadar

Multimedijalni kamp se održava od 16. do 22. rujna u Zadru. Domaćin je klub ACME, u organizaciji udruga UKE, Križevci i Zadar snova.

Ovo izdanje umjetničkog rezidencijalnog programa MM KAMP predstavit će fenomen fleksibilne prostorne jedinice Mobile Art Dome - MAD. Koncept projekta je otvoriti nove mogućnosti suradnje umjetnicima različitih orijentacija, znanstvenicima koji se bave istraživanjem otvorenih tehnologija, ekologije, samoodrživosti i aktivistima slobodnih medija.

Program otvara trodnevna radionica o svrsi, izgradnji i upotrebi funkcionalne geodezijske kupole koja koristeći interaktivni pristup, multimediju i suvremene društvene prakse otvara inovativno okružje za eksperimente i kreativne društveno-umjetničke poduhvate.

Ideja o kupoli kao geološkom staklenom vrtu dobro je poznata u eko krugovima, ali o njenim graditeljskim specifičnostima i pozitivnim učincima nema dovoljno dostupnih načina praktičnog učenja.

Sudionici radionice će uz teorijski dio imati prilike rastaviti i sastaviti kupolu te iz prve ruke dobiti uvid i znanja o njenoj graditeljskoj strukturi, izradi makete i prezentaciji njenih praočeva Buckminstera Fullera i Waltera Bauersfelda, kao i kreativnim ishodima njene namjene, bilo da je riječ o ekološkoj (staklenik, plastenik, sunčev kolektor) ili šire društvenoj i kulturnoj dobrobiti (dječje igralište, socijalni centar i sl.).

Program radionica je otvorenog tipa i počinje u ponedjeljak, 16. rujna, u klubu Acme, u 18 sati. Kontakt broj za sve infomacije je 250 708 ili putem e-maila: info@zadarsnova.hr.

Smještena na prostoru Bazilike na zadarskom Forumu kupola će biti otvorena za javnost i sudionike programa koji će se u njoj provoditi od 18. do 22. rujna: radionica Slobodni putujući radio (UKE) koja uključuje produkciju radio programa, zajedničko igranje Interaktivne fikcije i program dokumentarnog filma Ekologija u sridu (ACME), radionica 'Optimalno korištenje društvenih mreža' (VOX FEMINAE), aleatorička glazba na recikliranim analognim instrumentima i tibetanskim zvučnim zdjelama (Kruno Jošt / GentleJunk co.), nastup kanadskog benda OK VANCOUVER OK...

Tijekom trajanja MM Kampa klub ACME mijenja ITC filozofiju i okreće se programima otvorenog koda (Open Source Software).

Programe pratite na stranicama www.facebook.com/acmezadar.

Multimedijalni kamp u Zadru se održava zahvaljujući podršci Ministarstva kulture RH i Zaklade Kultura nova. Realizaciju su pomogli i omogućili Grad Zadar i Arheološki muzej Zadar.

(R.P.B., 16.09.2013)