najave

Istra Inspirit


vrijeme: 13.09.2013. - 06.10.2013.
mjesto: Istra

Istra Inspirit, projekt koji obogaćuje kulturno-turističku ponudu poluotoka, oživljavanjem povijesnih događaja na autentičnim lokacijama, kroz uprizorene istarske legende i mitove, održava se od 13. rujna do 6. listopada 2013. godine.

U svega nekoliko dana, posjetiteljima se nudi jedinstveno putovanje kroz vrijeme, od kaštela, rimskih vila, starogradskih jezgri i muzeja do sudjelovanja na rimskoj gozbi, srednjovjekovnom pogubljenju, baroknom balu i boravku u crnom rudniku. Trenutke istarske mistične povijesti, uz vrhunske glumce i izvrsnu scenografiju, upotpunit će i posebno pripremljena večera iz pojedinih povijesnih razdoblja, zabava, ples i razna iznenađenja…

Prilika je to za nesvakidašnje čarobne doživljaje koji su mogući samo u Istri. Sudjelujte i vi u oživljavanju duhova istarske prošlosti.

Istra Inspirit je već u samom začetku prepoznat kao važan proizvod kulturnog turizma, te je do sada nagrađen raznim prestižnim nagradama za najkreativniji turistički program, a to su: CBTour - nagrada za najbolji kreativni program hrvatskog poslovnog turizma; MRAK (Mreža za razvoj i kreativnost) - nagrada za najbolji kreativni i inovativni turistički proizvod; 'Simply the best' - nagrada koju dodjeljuje UHPA i časopis Way to Croatia za kreativni i inovativni pristup oblikovanju turističke ponude; Zlatna koza 2012 / Capra d’oro 2012 - za najbolji inovativni proizvod u Istarskoj županiji; Golden Zoom Awards – najbolja marketinška kampanja turističke destinacije; te 'XVIII edición Concurso al mejor producto de turismo', FITUR, Madrid - nominacija za najbolji međunarodni turistički proizvod.

(I.P., 12.09.2013)