Preskočite na glavni sadržaj

Radionica fascijalne pulsologije s Florence Augendre u Zagrebu

Od 10. do 14. rujna u Studentskom centru u Zagrebu održat će se radionica fascijalne pulsologije pod vodstvom francuske umjetnice Florence Augendre namijenjena plesačima, izvođačima, glumcima, ali i svima onima koje zanima svjesni pristup pokretu i tijelu. Rok za prijavu je 8. rujna 2015.!
vrijeme: 10.09.2015. 10 - 14 h
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.emz.hr/

O radionici:

Tijekom petodnevne intenzivne radionice, Florence Augendre će predstaviti i predložiti praktičnu uporabu principa fascijalne pulsologije i Body-Mind Centeringa kroz pokret i plesne prakse. Fascijalna pulsologija se odnosi na metodu koja se usredotočuje uglavnom na mekoću dodira i ispituje pokretljivost vezivnih tkiva. Kroz ovu praksu, istraživat ćemo našu percepciju kao ključ svjesnosti za bolje razumijevanje budnosti živčanog sustava. Istraživanje različitih fizioloških sustava kao i naša vlastita iskustva bit će integralni dio istraživanja tjelesnog pokreta. Pojačavajući razne kvalitete naše prisutnosti otkrivat ćemo snagu fizioloških funkcija te svjesniji izraz našeg plesa. Sukladno tome, doživljavat ćemo glas kao produžetak disanja. Istraživat ćemo odnos pokreta spram geste, glazbe i izričaja kako bi zajedno konstruirali autonomnu i kolektivnu svijest, osjećaj arhitekture u vremenu i prostoru, koristeći spontanu kompoziciju za gradnju odnosa sa drugim(a) u prostoru.

Florence Augendre je koreografkinja, autorica, istraživačica te izvođačica koja je svoj rad razvila u raznim umjetničkim područjima kao što su kazalište, film, suvremeni ples, opera i vizualne umjetnosti. Polazište njenog rada pretpostavlja kreativnost kao vlastito iskustvo, otkrivajući dubinsko biće te slojevitost naše fizičke konstitucije. Florence je studirala Body-Mind Centering (BMC) pod mentorstvom Vere Orlock te sa Bonnie Bainbridge-Cohen kroz seriju masterclassova. Florence je ujedno i certificirani praktičar fascijalne pulsologije (Christian Carini). Od 1993. djeluje u Bruxellesu gdje surađuje s brojnim umjetnicima: Wim Vandekeybus, Meg Stuart, David Hernandez, Labor GRAS, Johanne Daunier/Jim Clayburgs, Brice Leroux, Lance Griesom (N.Y.), Steve Paxton, Lisa Nelson, Label Cedano, Olga de Soto, Fabrice Ramaling, Félicette Chazerand, Koen Augustijnen, Les Ballets C de la B, Michèle Noiret, François Brice, Quanta Art/Project, kolektiv Les Ineluctables, Belgium team documentary kolektiv IDOCDE. Trenutno surađuje sa slovenskom umjetnicom Malom Kline.

Vrijeme: 10.09.2015.-14.09.2015. od 10 do 14h.
Mjesto: Studentski centar, Savska 25, Zagreb
Cijena radionice: 450 kn. Za studente i nezaposlene 350 kn
Rok prijave: do 8.09.2015.
Kontakt: Adriana Josipović, e-mail: adriana.josipovic@gmail.com, +38598218189
Broj polaznika je ograničen.

Radionica je dio programa 'Edukultura SC' Kulture promjene Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu koji se realizira uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport.