predstavljanje, projekcija

'Hitac', 'Ljepotan' i 'I Love YU' u programu Montreala


vrijeme: 22.08.2013. - 02.08.2013.
mjesto: Montreal, Kanada

Međunarodni filmski festival u Montrealu, čije će se 38. izdanje održati od 22. kolovoza do 2. rujna, u svome će programu prikazati tri filmska naslova. Kriminalistička drama Hitac redatelja Roberta Orhela bit će prikazana u glavnom natjecateljskom programu, dok će kratkometražni filmovi Ljepotan redatelja Saše Bana i I Love YU redateljice Irene Škorić biti prikazan u programu Fokus na svjetski film.
Kriminalistička drama Hitac redatelja i scenarista Roberta Orhela svoju će međunarodnu premijeru imati na uglednom Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu (Montreal World Film Festival) i to u glavnom natjecateljskom programu – World Competition. Glavne uloge u filmu odigrale su Ecija Ojdanić i Iva Babić, a govori o dvije žene – policajki i studentici – čiji se životi isprepleću nakon slučajno ispaljnog hica. Hitac je nastao u produkciji Kinorame i Hrvatske radiotelevizije, sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, a do kraja godine hrvatska će ga publika moći pogledati u kinima u distribuciji 2i Filma.

U programu Fokus na svjetski film (Focus on World Cinema) bit će prikazan još jedan film u produkciji Kinorame – Ljepotan Saše Bana. Radi se o kratkometražnom filmu u kojem su glavne uloge odigrali Nikša Butijer i Marina Redžepović, a koji govori o paru čija veza dođe u kušnju na snimanju jedne reklame.

(Izvor: havc)

(D.H., 14.08.2013)