obavijest

Svi hrvatski KUD-ovi na jednom mjestu – Kudovi.com


vrijeme: 22.07.2013.

Na internetu se pojavio novi portal, Kudovi.com, čija je glavna zadaća okupljanje svih kulturno umjetničkih društava na području Republike Hrvatske. Zamisao pokretača ove inicijative je ujediniti sve KUD-ove na jednom mjestu, svima i uvijek dostupnoj internetskoj stranici.

Na toj internetskoj stranici bi svako kulturno umjetničko društvo imati mogućnost objave vijesti u obliku članaka kroz koje će moći najaviti aktivnosti svog KUD-a široj publici.

Osim najava i vijesti koje opisuju aktivnosti, događanja i sam rad pojedinog kulturno umjetničkog društva svaki će KUD imati mogućnost objave video materijala, te fotografija. Priprema se i veliki kalendar događanja kojeg će formirati samo kulturno umjetničko društvo, a koristit će svima kako bi se izbjeglo da se više manifestacija održava istog datuma. Glavna značajka je promocija kako plesa, kulture, umjetnosti tako i samog mjesta pojedinog KUD-a.

Portal je zamišljen kao središnje mjesto za sva kulturno umjetnička društva, sve ljubitelje umjetnosti, plesa, kulture. Pokretači ove hvalevrijedne inicijative vjeruju u uspjeh projekta, budući da je svima, a posebice KUD-ovima i organizatorima manifestacija od iznimne važnosti da sve kontaktne informacije, te detaljan i ažuran pregled kalendara događanja mogu pronaći na jednom mjestu i na vrlo jednostavan način stupiti u kontakt s pojedinim KUD-ovima i dogovoriti manifestaciju.

Pokretači portala svjesni su da će posao okupljanja KUD-ova biti težak i dugotrajan, ali i vrijedan truda, jer je očuvanje kulture i tradicije od iznimne važnosti za Hrvatsku i hrvatski narod i pozivaju sva kulturno umjetnička društva da se pridruže na web stranici kudovi.com.

Izvor: Davor Sabljak, osnivač portala

(R.P.B., 22.07.2013)