natječaj, festival

Stipendije za festival Republika u Rijeci


vrijeme: 18.07.2013. - 20.07.2013.
prijava: 30.06.2013.
mjesto: Rijeka

Republika, festival kreativnosti, slobode i zabave, održava se u Rijeci od 18. do 20. srpnja, na dvije lokacije, bivšem tvorničkom kompleksu Rikard Benčić i Titovom brodu Galeb, usidrenim za ovu priliku u riječkoj luci. Festival Republika otvara natječaj za stipendije koje uključuju besplatnu trodnevnu ulaznicu za sve festivalske programe i smještaj na Sveučilišnom kampusu u Rijeci. Natječaj traje do 30. lipnja.

Prijave za stipendije primaju se isključivo online. Osim općih informacija, vrlo je važan dio prijavnice u kojem se objašnjava zašto baš vi zaslužujete stipendiju. Umjesto da koristite standardne biografije iz formalnih CV-a, podijelite s nama informacije o sebi koje će nas uvjeriti da ste baš vi prava osoba za stipendiju. Koji su vaši interesi, koji dio programa Republike vas je dosad oduševio? Što očekujete od ovog događanja? Pišite nam koliko god želite, ali imajte na umu da je ponekad 'manje – više'. I naposljetku, budite svoji jer to je najvažniji čimbenik koji će žiri uzimati u obzir dok bude razmatrao prijavnice.

Nakon što nam pošaljete prijavnicu, javit ćemo vam se u što skorijem roku, a najkasnije do 5. srpnja. Ako imate dodatna pitanja, slobodno se obratite na participate@republika.io.

Ulaznice za festival od danas su u prodaji u sustavu Entrio po cijeni od 225 kuna. Ulaznica omogućuje ulaz na sve dnevne i noćne programe tijekom tri dana održavanja festivala. Treba naglasiti kako će sav prihod od ulaznica Republika donirati lokalnoj inicijativi koja će biti predstavljena na festivalu.

Pod otkriljem Republike ujedinit će se tri eminentna međunarodna festivala –
Share Conference, A MAZE. i Pause, pojačani svježim regionalnim projektima – RockPaperStartups i Start Art Expo.

Među stotinjak predavača iz svijeta i regije koji će se predstaviti na Republici, naći će se neki od najkreativnijih i najzanimljivijih umova današnjice. U Rijeku dolaze predstavnici prestižnih svjetskih kompanija kao što su Google i Mozilla, gurui društvenih mreža, međunarodne zvijezde Internet aktivizma i socijalne prakse, IT poduzetnici, kao i neki od najpoznatijih svjetskih blogera.

Spomenimo neke od njih: Googleov inženjer sigurnosti Morgan Marquis-Boire, poznati SF pisac i jedan od tvoraca cyberpunka Bruce Sterling, predstavnica Mozilla Foundationa i aktivistica Creative Commonsa Michelle Thorne, nezavisni istraživač kompjuterskih sigurnosnih sustava, haker i ključni član Tor projekta Jacob Appelbaum, programer kompjuterskih igara Rami Ismail te Toch studio koji među svoje klijente ubraja Nike, MTV Europe i Joaquína Cortésa.

Tijekom tri festivalska dana, Rijeka će postati domom i mnogobrojnih posjetitelja iz cijeloga svijeta koji će kroz predavanja, radionice i panele propitkivati budućnost suvremenog svijeta, uživati u mnogobrojnim izložbama, projekcijama i uličnim akcijama, i družiti se na uzbudljivim noćnim nastupima i koncertima.

Prijavnica za stipendiju

(I.P., 10.06.2013)