radionica, kolonija

Radionica ‘eTekstil + elektronika’ s Lynne Bruning


vrijeme: 25.05.2013. - 26.05.2013.
prijava: 21.05.2013.
mjesto: Zagreb; MM centar SC, Savska 25
organizator: I'MM_ Media lab

Za kraj cijelog niza događanja pod nazivom ‘I’MM_ elektroničko ludilo u svibnju’ najavljena je radionica ’eTekstil + elektronika’ pod vodstvom američke modne dizajnerice i DIY hakerice Lynne Bruning, koja će se održati 25. i 26. svibnja u MM dvorani Studentskog centra u Zagrebu. Prijave za sudjelovanje primaju se do utorka, 21. svibnja 2013.

O radionici:
Lynne Bruning podučavat će na svojoj radionici kako napraviti strujni krug na odjeći, koristeći mikrokontrolere Arduino Lilypad i ATtiny, Raspberry Pi, elektronski tekstil, konac koji provodi struju, LED diode, različite senzore i sl. Koristeći elektroniku i šivanje na radionici će biti demonstrirano kako ugraditi jednostavne ili kompleksne elektroničke dijelove u odjevni objekt. Za radionicu nisu nužne razvijene vještine šivanja ili krojenja, već samo volja za savladavanjem elektronike kroz  upotrebu tzv. soft circuts-a. Radionica će također demonstrirati interaktivnost kroz korištenje kompleksnijih uređaja poput osnova programiranja s Arduino mikrontrolerima, te naprednu varijantu kodiranja i povezivanja sistema uz mini računalo Raspberry Pi.


Datum: 25. i 26. svibnja 2013., od 12 do 19 sati.
Broj polaznika: 14 max
Ciljana publika: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, programeri, DIY entuzijasti, glazbenici, ljudi svih dobi i profesija
Prijave za sudjelovanje primaju se do utorka, 21.05.2013., u ponoć, na e-mail: imm.medialab@gmail.com. Polaznici se mole da napišu nekoliko rečenica o sebi i zašto žele sudjelovati na radionici.
Kotizacija: 150kn članovi I’MM_ laba, nezaposleni, učenici, srednjoškolci, studenti / 200kn zaposleni


Voditeljica:
Lynne Bruning je višestruko nagrađivana i međunarodno etablirana modna dizajnerica, inovatorica i autorica u području nosive tehnologije, fashion-ing scene, eTekstila, primijenjenih tehnologija i novih medija. Diplomirala je neuropsihologiju i arhitekturu na Sveučilištu u Coloradu, SAD. Bruning dolazi iz obitelji koja je iznimno jako njegovala tekstilnu umjetnost te se njeni utjecaji i inspiracija u radu ukrštaju sa znanošću, tehnologijom, modom i tradicijskim vještinama, te DIY (uradi-sam) zajednicom. Lynne Bruning također se vrlo aktivno bavi edukacijom kroz radionice i online streaming, međunarodno je prepoznata po svojoj internet emisiji eTextile Lounge sa svrhom online edukacije. Poznata je također kao dugogodišnja izvršna producentica cijenjenog događanja Burning Man u Black Rock Cityju. Djeluje i kao kostimografkinja američkih suvremenih plesnih kompanija.
Web: http://www.lbruning.com/; http://eTextileLounge.com

 

(R.P.B., 17.05.2013)