Preskočite na glavni sadržaj

Igor Taritaš izlaže u Malom lošinju

U petak, 27. ožujka, s početkom u 19 sati, u Galeriji Fritzy u Malom Lošinju, otvara se izložba slika Igora Taritaša, koja ostaje otvorena do 25. travnja.
vrijeme: 27.03.2015. 19,00
mjesto: Zagreb, Croatia
url: http://www.msu.hr/
Na izložbi će biti predstavljene slike iz dvaju ciklusa nastalih od 2013. g. do danas, kojima ovaj umjetnik propituje prostor. Dok su na starijim slikama prikazani zapušteni prostori kao odraz današnjeg društva, na novijem ciklusu oni su nedefenirani te dopuštaju gledatelju da svojom imaginacijom kreiraju vlastitu stvarnost. 
 

Djela Igora Taritaša su prepuna simbolike i reminiscencija na druge umjetnike koji su svojim djelima obilježili određeno razdoblje. On sva ta iskustva sažima, preoblikuje i stavlja u današnji kontekst, uspoređujući i povlačeći paralelu između prošlosti i sadašnjosti. Suočeni s ovim djelima, pitamo se kakva nam je onda budućnost, no umjetnik odgovor ne daje nego ostavlja mogućnost različitim interpretacijama. Njegove slike se mogu promatrati dvojako: je li ovaj prazan, otužni prostor tek odraz našeg duhovnog stanja i 'izgovor' za žalovanje, ili on može biti i nada, mogućnost da te iste prostore ispunimo novim sadržajem, udahnemo im drugi život? 

Igor Taritaš je rođen u Pakracu 1986. g., a u Zagrebu završava Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, nakon čega upisuje Akademiju likovnih umjetnosti, nastavnički smjer. Od 2012. član je HDLU-a, a od 2013. platforme P_3 s kojom izlaže i provodi umjetničke projekte. Imao je nekoliko samostalnih i skupnih izložbi diljem Hrvatske, a radovi su mu otkupljeni na natječajima Erste fragmenti 7 u Zagrebu i Rijeci te na INA – Energija 2012.