Preskočite na glavni sadržaj

Kolektiv Ponton i Marin Tudor u galeriji Praktika

Impro susret beogradskog kolektiva Ponton i splitskog umjetnika Marina Tudora održava se u splitskoj  galeriji Praktika, u četvrtak, 12. ožujka, u 20 sati.
vrijeme: 12.03.2015. 20,00
mjesto: Split; Praktika, klub Kocka, Dom mladih Split
url: http://mavena.hr
Praktika donosi nam zanimljivu kombinaciju zvuka i slike kroz susret beogradskog glazbenog kolektiva Ponton i splitskog umjetnika Marina Tudora koji se igra s dijaprojekcijama svakodnevnih predmeta. Ovo će biti njihov prvi susret i umjetnost koja nastaje rezultat je trenutne improvizacije i inspiracije. Dijaprojektor na struju, dijapozitivi od različitih materijala, neki slučajni, neki namjerni, zajednička improvizacija i gosti iznenađenja poziv su da ovaj četvrtak navečer provedete u galeriji Praktika. Session počinje u 20 sati,a  nakon njega Ponton za nas pušta odabranu glazbu.

Ponton zvukom piše pripovijetke od 2008. godine. Ovaj duo je mješavina elektro-akustičnog ambijentalnog zvuka i buke, eksperimenta i improvizacije uz učestalo korištenje terenskih snimaka (field recordings). Numere sa izdanja su pažljivo odabrani snimci sa nastupa, vrlo često u društvu gostujućih glazbenika. Teme se utapaju u snoliku, maglovitu i ćudljivu atmosferu kao soundtrack privatnog filma koji se odvija iza zatvorenih očiju ili u stanju kontemplacije.

PONTON su Igor Stangliczky (elektronika ) i Marko Jevtić (akustična gitara).
 
NMG@PRAKTIKA ciklus je samostalnih izložbi mladih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva u galeriji Praktika, klub Kocka,  u Domu mladih u Splitu. Ovo je treća godina ciklusa kroz koji je dosad realizirano vise od 20 samostalnih i skupnih izložbi mladih umjetnika. Kroz nove medije i eksperimentiranje s različitim formama umjetničkog izražaja izložbe problematiziraju aktualne teme suvremenog društva. Ovaj ciklus izložbi tako ne samo da pruža uvid u najnovije umjetničke prakse već i odabirom autora aktivno sudjelje u pozicioniranju suvremene umjetnosti kao kritičkog faktora naspram društvene stvarnosti.

NMG - NovoMedijska galerija je platforma suvremene novomedijske umjetnosti pokrenuta 2010. sa ciljem da prezentira i (ko)producira novomedijsku umjetnost i umjetnike, posebno one mlađe generacije te da uspostavi i razvija međunarodne suradnje hrvatskih i inozemnih umjetnika.

Kustosica ovog događanja, ujedno i voditeljica ciklusa NMG@PRAKTIKA, je Natasha Kadin, voditelj tehnike Marko Perčić Sula, a dizajnerica vizualnog materijala Rafaela Dražić.