Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni filmski festival Kino - Otok Izola Cinema traži volontere

Festivalski tim u potrazi je za 15 volontera na internacionalnoj razini od čega je pet mjesta rezervirano za one koji dolaze iz Hrvatske. Radit će na organizaciji i izvedbi samog festivala, a uvjet je da nisu mlađi od 18 niti stariji od 30 godina. Rok za prijavu koja mora sadržavati motivacijsko pismo i CV je 28. veljače, a rad na festivalu trajat će pet tjedana.
prijava: 28.02.2015
mjesto: Slovenija
url: http://www.isolacinema.org/

Zadatak volontera prije festivala bit će priprema predavanja i ostalih festivalskih aktivnosti kroz koje će steći znanje vezano uz organizaciju. Svoj će rad moći usmjeriti na vlastito područje interesa te na taj način dodatno unaprijediti svoje vještine u obavljanju različitih zadataka kao što su pomoć tehničkoj ekipi u organizaciji i pripremi feastivalskih lokacija, promocija festivala na lokalnoj razini, jednostavni administrativni poslovi, koordinacija rada i volontera, hospitality, i mnoge druge.

Volonteri će na svemu surađivati s profesionalnom festivalskom ekipom koja će pratiti, mentorirati ali i motivirati njihov rad. Organizatori će volonterima prenijeti svoje iskustvo vezano uz organiziranje festivala i događaja, filmsku kulturu, pružiti im priliku da upoznaju filmske profesionalce iz cijelog svijeta, posjećuju projekcije, sudjeluju u razgovorima i diskusijama te na okruglim stolovima tijekom cijelog trajanja festivala.

Zauzvrat im pružaju hranu i smještaj tijekom cijelog volonterskog perioda, džeparac u iznosu od 85 eura i festivalsku akreditaciju koja će im omogućiti da posjećuju projekcije te ostale festivalske događaje i u slobodno vrijeme.

Prijavom za volontiranje smatraju se motivacijsko pismo i životopis koji se šalju na mail: ines.hvala@isolacinema.org

Isola Cinema - Kino Otok je projekt Europske volonterske službe koji se po drugi put održava tijekom međunarodnog filmskog festivala Kino - Otok Izola Cinema. Ostali detalji dostupni su na službenim stranicama festivala.

Izvor: HAVC