predstava, predstavljanje

Hrvatski dramski pisci predstavljaju se u Londonu


vrijeme: 15.04.2013. - 17.04.2013.
mjesto: Velika Britanija; London

Suvremena hrvatska kazališna scena predstavit će se od 15. do 17. travnja u londonskoj Royal Academy of Dramatic Art u sklopu 'Short Shrift - tjedna suvremene hrvatske drame', a izvest će se djela Ivora Martinića, Dine Pešuta, Vlatke Vorkapić, Davora Špišića i Tene Štivičić.

Raznovrsnim izborom drama koje će se izvesti pred britanskom publikom i potencijalnim producentima, predstavit će se najzanimljiviji dio jedne od najživljih suvremenih kazališnih scena Europe, najavilo je Ministarstvo kulture, koje organizira taj događaj uz Honey-tongued Theater Productions i uz podršku hrvatskog veleposlanstva u Londonu i British Croatian Society.

Program "Short Shrift" dio je festivala Welcome Croatia kojim se u Velikoj Britaniji obilježava skorašnji ulazak Hrvatske u Europsku uniju, a paralelno s tim programom odvija se i nastup hrvatskih književnika i nakladnika na sajmu knjiga u Londonu.

Izvest će se "Karaoke Show" Davora Špišića, "Nevidljivi" Tene Štivičić, "L.U.Z.E.R.I." Dine Pešuta, "Judith French" Vlatke Vorkapić, "Drama o Mirjani i ovima oko nje" Ivora Martinića. Predstave će režirati mlade hrvatske kazališne redateljice Morana Novosel i Vlatka Vorkapić, te izraelski redatelj Eyal Israel i britanski Gary Wright.

Hrvatski dramski pisci predstavljaju se u okviru prvog projekta Honey-tongued Theatre Productions, koji je osnovan s ciljem sustavnog predstavljanja dramskog stvaralaštva jugoistočne Europe i stvaranja temelja za buduću suradnju. (Hina)

(R.P.B., 12.04.2013)