Preskočite na glavni sadržaj

Tomislav Fačini i Jasen Chelfi uz Zadarski komorni orkestar

U ponedjeljak, 9. veljače, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru koncert će održati Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem Tomislava Fačinija. Solist je Jasen Chelfi na violončelu.
vrijeme: 09.02.2015. 20 h
mjesto: Split, Croatia
url: http://www.hnk-zadar.hr

Četvrti koncert u Sezoni 2014. /2015. donosi nastup gosta – dirigenta, maestra Tomislava Fačnija. Radi se o jednom od najistaknutijih hrvatskih dirigenata koji s osobitom strašću njeguje vokalni repertoar, ali redovito i podjednako uspješno nastupa kao dirigent orkestara i to diljem zemlje i inozemstva. Zadarskoj publici Fačini je poznat kao bivši  umjetnički ravnatelj Glazbenih večeri Sv. Donatu (2005. – 2009.) te kao gostujući umjetnik kojeg su najčešće puta imali prilike slušati s izuzetnim vokalnim ansamblom Antiphonus.

Tijekom svoje karijere Fačini je surađivao sa svim značajnim hrvatskim orkestrima, pa mu tako ovaj nastup sa Zadarskim komornim orkestrom nije prvi. Rado viđeni gost zadarskih gudača dirigirat će nadasve zanimljivim programom.

Koncert će otvoriti rijetko izvođenim djelom Valse triste finskog majstora Jeana Sibeliusa. Zatim će izvesti Koncert za violončelo i orkestar kojeg je hrvatski skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović napisao upravo za ovu priliku, na narudžbu šefa dirigenta Zadarskog komornog orkestra, dirigenta Ivana Repušića. Solističku dionicu violončela svirat će istaknuti zagrebački violončelist, član Zagrebačke filharmonije, Jasen Chelfi.

U drugom dijelu koncerta u Battagli à 10 Heinricha Ignaza Bibera, Fačini će se uz Orkestar naći i u ulozi čembalista, a koncert će zaključiti Simfonijom br. 8 Le soir  Josepha Haydna.

Ovaj koncert Zadarskog komornog orkestra donosi zanimljiv i rijetko izvođeni komorni repertoar te jednu praizvedbu hrvatskog skladatelja te je kao takav jedan od njihovih ovogodišnjih najatraktivnijih programa.

Prodaja karata: Blagajna HNK Zadar do 11 do 13 i od 18 do 20 h te na mjestu održavanja koncerta sat vremena ranije.