natječaj

Natječaji 'Gričevanje traži svježu krv'


vrijeme: 26.03.2013.
prijava: 04.04.2013.
mjesto: Zagreb

Gričevanje traži svježu krv i nove kreativne pogone, pa 'otpustite maštu s lanca' i prijavite se na natječaje za demo bend, strašnu priču ili pak strašnu špicu. Prijave traju do početka Gričevanja, 4. travnja 2013.

Demonique - natječaj za demo bendove

Gričevanje traži mlado glazbeno meso! Put do gore nije nikad bilo lakši, a Gričevanje poziva sve demo bendove da se prijave na natječaj Demonique na kojem će dati svježu krv koncertnim nastupima.

Vašu paranormalno dobru glazbu prijavite na facebook profil Gričevanja. Nakon toga će žiri odlučiti o 3 najbolja benda koja će nastupati u Bon Bon baru u subotu, 13. travnja, od 13 do 14 sati. No to nije sve, publika će imati završnu riječ, te će, po njihovom odabiru preko glasačkih listića, na samom koncertu biti odabran najbolji od ta 3 benda koji će svirati na zatvaranju Gričevanja 14. travnja kao predgrupa sastavu Urban&4.

Postanite dio gornjogradskih legendi i prijavite se – pošaljite svoj soundcloud / bandcamp / youtube link. Postavite link na svoj rad s naslovom 'Demonique - nove legende Griča'. Žanrovskih ograničenja nema! Jedini uvjet je da, u slučaju odabira, možete osigurati svirku do najduže sat vremena.

Strašno dobra priča

Gričevanje vam daje priliku da uplašite cijeli Gornji grad sa svojom strašno dobrom pričom.

Ako ste jedan od onih koji vole iskakati iz grma i plašiti prolaznike, pričati najstrašnije priče na kampiranjima, volite hororce, ili jednostavno želite pisati strašne priče, otpustite maštu s lanca i pošaljite priču od koje će se svi na Griču upiškiti u gaćice od straha. Radnja priče ne mora biti isključivo vezana uz Grič i strašne gornjogradske legende, ali namjera je da svojom jezivom pripovijetkom prestrašite one koji slušaju ili čitaju. Priča može biti duga najviše 800 riječi. Autori čije priče budu odabrane za čitanje mogu donijeti svoju glazbenu podlogu za vrijeme čitanja.

10 najboljih priča prethodno će odabrati žiri, a najbolje priče će se nakon prestanka glazbenog programa uz svijeće čitati u Bon Bon baru pred publikom, a osvajanju titule najstrašnije priče pomaže i najveći vrisak publike. Radove prijavljujete na e-mail: info@gricevanje.com s naznakom „Strašno dobra priča“.

Strašno dobra špica

Želite da vaša scena iz filma bude poznatija od one iz Hitchochkovog 'Psycha'? Gričevanje nudi priliku da Gornji grad zavijete u strašno dobru špicu koja će natjerati sve posjetitelje da pojedu noktiće od straha.

Gričevanje poziva sve koji se amaterski ili profesionalno bave filmom, animacijom, programiranjem, video mappingom ili drugim tehnikama i vještinama za obradu slike i zvuka da njihov rad konačno vide tisuće ljudi. Žanrovski se radovi trebaju vezati uz strašne horor priče koje ne moraju nužno biti vezane uz Grič, ali trebaju biti u granicama dobrog ukusa i mogu trajati najduže 30 sekundi. Radove možete snimiti mobitelom, fotoaparatom, kamerom, a i poslati svoje animacije i 3D mapping rješenja. Svaki uradak treba završavati logom Gričevanja. Organizatori će osigurati vizuale Gričevanja koje možete koristiti u svojim radovima.

Žiri će odabrati 3 najbolja uratka koja će se vrtiti na glavnoj pozornici prije koncerata i to pred nekoliko tisuća ljudi na fasadi Galerije Klovićevi dvori. Od tri finalista koje je odabrao žiri, organizatori Gričevanja odabiru pobjednika koji će, uz nagrade pokrovitelja, za nagradu biti angažiran da proizvede najavni jingl za sljedeće Gričevanje. Radove prijavljujete na e-mail: info@gricevanje.com s naznakom „Strašno dobra špica“.

(R.P.B., 26.03.2013)