Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijavu filmova na 5. Festival Novih

SB Film poziva autore i producente dokumentarnih filmova da prijave svoje radove na natječaj za sudjelovanje na 5. Festivalu Novih, međunarodnom festivalu dokumentarnog filma koji će se održati od 15. do 21. lipnja u Slavonskom Brodu. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015.
vrijeme: 12.06.2015.
prijava: 30.04.2015
mjesto: Leipzig, Germany
url: http://www.leipziger-buchmesse.de/

Za sudjelovanje u konkurenciji festivala prihvatljivi su svi dokumentarni filmovi završeni tijekom posljednje tri godine (2012., 2013., 2014.), bez obzira na trajanje i tehniku snimanja.

Za selekciju, kao i za samu natjecateljsku projekciju, autori se mole da šalju isključivo kopije filmova. Filmovi za selekciju (ogledne kopije) mogu se, umjesto na DVD-u, slati i kao linkovi na Vimeu (ili nekom drugom video servisu), s lozinkom, na adresu kontakt@sbfilm.hr Svi DVD-i moraju biti ispravno označeni sa sljedećim podacima: naslov filma, ime i prezime redatelja, trajanje, c/b ili boja.

Oglednu kopiju filma na DVD-u potrebno je poslati poštom na adresu:

SB Film
Josipa Lovretića 12
35.000 Slavonski Brod

Sve troškove, kao i rizik slanja filmova, snosi pošiljatelj. DVD kopije filmova izabranih za natjecateljsku konkurenciju ostaju u arhivi organizatora. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja isječaka iz filmova za prikazivanje na Internetu i televiziji u svrhu promidžbe festivala. Filmovi odabrani u konkurenciju moraju imati engleske titlove.

Žiri Festivala Novih dodijelit će nagradu za najbolji film, a film nagrađen najvišom ocjenom posjetitelja bit će nagrađen nagradom publike