projekcija

Premijera novog kratkog filma Irene Škorić u Rijeci


vrijeme: 14.03.2013. 20 h
mjesto: Rijeka; Art-kino Croatia, Krešimirova 2

Hrvatska premijera kratkog igranog filma mlade redateljice Irene Škorić održat će se u četvrtak, 14. ožujka, u 20 sati, u riječkom Art-kinu Croatia.

Kratkometražni igrani film scenaristice i redateljice Irene Škorić, 'I love YU', snimao se na lokacijama grada Rijeke, a radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, te u današnje vrijeme. Ovaj film emocijom zaogrće svijet mašte, stvarnosti i sjećanja. Ljudi, stvari, prizori i slike čine ljubavni B mol koji se zbiva nekad, sad i uvijek.

Uloge u filmu igraju Boris Pavlenić, Jelena Perčin, Lukrecija Brešković, Hrvoje Klobučar i Slaven Knezović. Produkciju potpisuje Udruga za audio vizualno stvaralaštvo Artizana.

'Autorska mi je radost otkrivati jednu nepoznatu Rijeku, kao čudesnu i još neistraženu pozornicu ne samo za ovaj već i neki budući film.' – kaže Irena Škorić.

Irena Škorić diplomirala je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na mnogim domaćim i inozemnim filmskim festivalima gdje je osvojila 50 nagrada. Uz brojne nagrađivane kratkometražne i srednjemetražne filmove Irena Škorić redateljica je i scenaristica dugometražnog igranog filma '7seX7' nagrađenog na WorldFestu u Houstonu, nagradom za najbolju režiju u Veroni, a prikazan je i u selekciji Montréal World Film Festivala.

Film je sufinanciran sredstvima Grada Rijeke i HAVC-a temeljem Sporazuma o suradnji u jačanju lokalnih filmskih kapaciteta.

(R.P.B., 11.03.2013)