Preskočite na glavni sadržaj

'Nevjerojatan događaj' - nova premijera u KNAP-u

Nova predstava 'Nevjerojatan događaj', koja će se premijerno publici predstaviti na daskama zagrebačkog kazališta KNAP, 12. prosinca, u 20 sati, autorski je projekt renomirane redateljice Ivice Boban.
vrijeme: 12.12.2014. 20 h
mjesto: Russia
url: http://www.andreapetrlikhuseinovic.com/

Zašto jedan taksist taj dan baš nije imala sreće, kako se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata, kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta, koga je uvažena antropologinja optužila za gerontrocid i kako je završio provod ženskih nogometašica u jednom night clubu kad su prvi put obuke štikle… Što se to s njima, odnosno s nama svima zapravo dogodilo?

Na tragu njezinih velikih kazališnih uspješnica poput 'Kako sada stvari stoje', 'Samo bez emocije', 'Sutra (ni)je novi dan' te mega hita 'Kako misliš mene nema' čiji se broj izvedbi popeo na impozantnih 300, stasao je i Nevjerojatan događaj, predstava u stilu suvremene komedije dall’arte za koju je angažirala mladi tim glumaca - Taru Rosandić, Anju Matković,  Ernu Rudnički i Filipa Detelića - koji se u virtuoznoj kazališnoj (su)igri punoj kalamburičnih zapleta transformiraju u dvadesetak likova, što su se u jednom, jedinom danu našli u vrtlogu nevjerojatno turbulentnog događaja u našem gradu.

Žovijalne atmosfere, plešući na rubu zbilje i fikcije, istine i mašte, sedam glavnih i 15 sporednih likova, pod teretom istraumatizirane stvarnosti, u sveprisutnoj borbi za opstanak i očajničkom strahu od neizlječive samoće, razgolićuje se do kraja s nadom da ćemo, na kraju svi mi, u ovom tranzicijskom, neoliberalnom kapitalističkom vremenu u kojem živimo, ipak naći svoj komadić raja.  

Scenu i kostime potpisuje Zdravka Ivandija, za glazbenu je podlogu zaslužan Damir Šimunović, a video kulisu Dario Hacek, dok je dizajn svjetla povjeren Vesni Kolarec. Reprize premijerne izvedbe očekuju nas na istom mjestu u kazalištu KNAP, također s početkom u osam sati, 14. i 20. prosinca.