predstavljanje, novo izdanje

Antologijski arhitektonski vodič Zagreba – promocija


mjesto: Zagreb; Novinarski dom, Perkovčeva 2

Promocija knjige 'Antologijski arhitektonski vodič Zagreba —100 izabranih zgrada', autora Zlatka Karača i Alena Žunića, održava se u utorak, 29. siječnja, u velikoj dvorani Novinarskog doma, Zagreb, s početkom u 13 sati.

O knjizi će govoriti prof. Boris Koružnjak, dekan AF akademik, prof. dr. sc. Viktor Žmegač prof, emeritus dr. sc. Nikola Filipović, prof. dr. sc. Fedja Vukić, te autori i predstavnici nakladnika. U vodič je uvršteno više od 800 kapitalnih zagrebačkih zgrada, od kojih je 100 obrađeno u iscrpnim kataloškim jedinicama.

U odabir su uvrštene zgrade neupitne vrijednosti, ravnomjerno je prezentirana arhitektura svih razdoblja, afirmirana je raznolikost arhitektonskih tipova, ali i želja da u izboru bude zastupljeno štoviše relevantnih autora. Uz'repère'iz gradskog središta uključeni su noviji, pa i sasvim rubni dijelovi grada...

Vodič sadrži 300 stranica, 520 ilustracija (fotografije, nacrti, pregledne karte), 1200 ključnih bibliografskih jedinica, 70 najvažnijih arhivskih i dokumentacijskih fondova. višestruka kazala, glosarij stručnih pojmova, arhitektonski adresar Zagreba.

(I.P., 25.01.2013)