rezidencijalni program

Roberta Milevoj na rezidenciji u Teatru &TD


vrijeme: 21.01.2013. - 21.02.2013.
mjesto: Zagreb; Teatar &TD, Savska 25

'Roberta, opet' (radni naslov) je novi solo Roberte Milevoj inspiriran plesnim filmom 'Contrada' u režiji Matije Debeljuha. Predstava nastaje kao reakcija na bivanje u prirodnom okruženju i promišljanju veze između osobnog doživljaja i scenskog potencijala koje takvo iskustvo nosi sa sobom, kao i veze između filmskog i plesnog medija te njihovog međusobnog utjecaja na razini izvedbe.

Kako je moguće percipirati vanjski prostor obitavanja slično kao i izvedbeni scenski prostor? Je li ovaj prvi mjesto iz kojeg crpimo inspiraciju za ovaj sljedeći u kojem se djelo realizira? Je li moguće da se prostor transformira jer se naša percepcija naspram njega mijenja? Je li moguće uspostaviti novi imaginarni prostor kroz senzaciju tijela i njegovih perceptivnih sposobnosti? Je li ono što vidimo zaista upravo to što vidimo ili je moguća neka druga ideja nečeg poznatog i definiranog?

Rad na predstavi Roberta Milevoj započinje od 21. siječnja do 21. veljače na rezidencijalnm programu u Teatru &TD.

Ideja projekta '&TD u rezidenciji' dolazi iz razumijevanja i dosadašnjeg iskustva Kulture promjene SC-a i Teatra &TD da mladi, nadolazeći autori zahtijevaju veću podršku umjetničkih struktura, prostor i vrijeme za istraživanje koji ne bi trebao biti uvjetovan komercijalnim zahtjevima tržišta te da njihove kreacije zahtijevaju međusobno povezanu mrežu kazališnih i performativnih organizacija i institucija.

Kultura SC - Kultura promjene

 

(R.P.B., 21.01.2013)