predstava

Premijera 'Random House: Two' u ZPC-u


vrijeme: 25.01.2013. - 26.01.2013.20 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10

'Random House: Two' drugi je dio planirane trilogije autorice Andreje Široki, koja konceptualno počiva na koreografskom istraživanju specifičnosti ženskih izvođačkih tijela, te njihovom provođenju kroz zadane i već postojeće materijale i zadatke, ali i već postojeće, ali ipak dekonstruirane forme i pitanja problematičnosti virtuoznosti i senzualnosti ženskog tijela na sceni, koje autorica kontinuirano preispituje u već nekoliko svojih radova. Premijerne izvedbe će se održati 25. i 26. siječnja u ZPC-u, s početkom u 20 sati.

'Random House: Two', napravljen je prvenstveno kao materijal za dva sola, a ne nužno duet, s izvođačicama koje su sličan proces rada već ranije prošle (Maja Marjančić – Random House i Ivana Pavlović – Metar 70 i nešto), želeći ih postaviti u međuodnos, te otkriti koji suvišak materijala nosi sa sobom takva vrlo specifična vrsta plesnog rivaliteta i suprotstavljanja sličnog materijala filtriranog kroz dva različita tijela.


Projekt je realiziran u suradnji sa Zagrebačkim plesnim ansamblom, Eksperimentalnom slobodnom scenom i Hrvatskim institutom za pokret i ples/ Zagrebačkim plesnim centrom, te podržan od Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

Koreografija: Andreja Široki
Izvode: Maja Marjančić i Ivana Pavlović
Dramaturgija: Vedrana Klepica
Oblikovanje zvuka: Damir Šimunović
Kostimi: Emina Kušan
Fotografija: Ines Šulj

(R.P.B., 18.01.2013)