Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni projekt 'Reciklaža' u Muzeju grada Zagreba

Međunarodni projekt 'Reciklaža' – izložba studenata kostimografije iz Zagreba, Beograda i Ljubljane,  otvara se u srijedu, 12. studenoga, u 19 sati, u Muzeju grada Zagreba, a ostaje otvorena do kraja studenoga.
vrijeme: 12.11.2014. 19,00
mjesto: Zagreb; Muzej grada Zagreba, Opatička 20
url: http://www.mgz.hr
Riječ je o izložbi studenata kostimografije iz Zagreba, Beograda (Srbija) i Ljubljane/Trzina (Slovenija). Međunarodna suradnja na umjetničkom projektu 'Reciklaža' nastavak je međunarodnih radionica u organizaciji ULUPUH-a i u suradnji sa Tekstilno-tehnološkim fakultetom u Zagrebu, u suorganizaciji s Univerzitetom umetnosti- Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu (Srbija), Fakultetom za dizajn u Trzinu (Ljubljana, Slovenija) i Višom strukovnom školom Školskog centra Srečka Kosovela, Odsjeka za fotografiju u Sežani (Slovenija).

Umjetnički projekt Reciklaža obuhvaća tri izložbe radova kostima instalacija čiji su autori studenti navedenih fakulteta. U projektu će biti izloženi kostimi/instalacije, skice i fotografije radova studenata sa svakog fakulteta. Mentori studenata su Ljiljana Petrović, Ivana Bakal, Nina Režek Wilson, Mateja Benedetti, Jasna Klančišar, Katarina Sadovski i Matevž Paternoster.

Prva je izložba održana u lipnju 2014. godine u Kombank Arthol Galeriji u Beogradu, a u 2015. godini održati će se u Etnografskom muzeju u Ljubljani.