Preskočite na glavni sadržaj

Multimedijalna instalacija Dan Okija u Pogonu

U Galeriji 90-60-90, u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, danas, 4. studenoga, u 19 sati, otvara se izložba /multimedijalna instalacija Dan Okija 'Iako se kapital sve brže vrti oko Zemlje, Zemlja se i dalje jednakom brzinom vrti oko Sunca'. Izložba je otvorena do 7. studenoga.
vrijeme: 04.11.2014.
mjesto: New York, USA
url: http://stephanstoyanov.com/
U specifičnoj crnoj kocki Pogona Jedinstvo umjetnik će s glasom naratora i video instalacijama uobličiti pitanje odnosa klimatskih promjena i religioznosti. Slike svijeta kao fluidnih odnosa organske i anorganske materije nasuprot antropocentričnoj personifikaciji odnosa čovjeka i boga. Ukoliko suprotstavljenim očima evolucioniste ili kreacioniste gledamo na klimatske promjene dobivamo sasvim drugu sliku iste stvarnosti. Zašto ove dvije slike svijeta od kojih je prva sigurno bliža stvarnosti perzistirano opstaju kao suprotstavljeni par?

Dan Oki umjetnik je koji od druge polovice osamdesetih djeluje u Europi, na različitim područjima medijskih umjetnosti poput eksperimentalnog filma i videa, instalacija, kompjutorske animacije, Interneta, fotografije i performansa. Studirao je film i video na De Vrije Academie u Den Haagu, u klasi Franza Zwartjesa, te na odjelu za vizualnu umjetnost pri Hogeschool voor de Kunsten. Njegovi su radovi izlagani u brojnim europskim i svjetskim kulturnim centrima te institucijama za novomedijske umjetnosti.