Preskočite na glavni sadržaj

Poziv na prijavu za kreationicu

Kreationica, kreativna vizualna radionica za djecu od 1.-5. razreda osnovne škole, je prva u seriji autorskih radionica vizualnih edukacija koje održava samostalni umjetnik Mihael Giba sa stručnim suradnicima. Prijave su u tijeku!
vrijeme: 20.10.2014.
mjesto: Zagreb; Teatra Tirena, Kačićeva 6a
url: http://www.kreationica.com

Kreationica je iskorak u polju vizualnih edukacija izvan institucionalnog obrazovanja, jer ne koristi linearno učenje pojmova i tehnika, već izuzetno potiče kreativnost i razmišljanje, te samostalni pronalazak rješenja raznih postavljenih problema kod polaznika. Djeca su kao i odrasli vizualna, auditivna i taktilna bića, te najbolje uče kada uključuju sva svoja osjetila. Vizualno obrazovanje je bitno za razvoj apstraktnog mišljenja, te razvijaj fokus, unutarnju disciplinu i sposobnost sekvencioniranja.

S obzirom na smanjeni obujam likovne kulture u osnovnim školama, već generacije mladih završavaju školu bez osnovne vizualne edukacije iako žive u svijetu vizualnih podražaja, koji uz prisustvo multimedijalne tehnike-koja je  nezaobilazni dio naših života, postaju jači nego ikada.

Upravo iz spomenutih razloga pripremamo radionicu vizualnih edukacija za djecu i mlade prilagođenu uzrastima grupa, koja uz zabavu i igru, edukaciju gledanja i vizualiziranja, te vizualno izražavanje, pruža alternativnu edukaciju i upoznavanje sa svijetom novih medija, te uz interdisciplinarni pristup razvija drugačiji pogled na vizualni svijet.
Mihael Giba je multimedijalni umjetnik koji je do danas ostvario više samostalnih i skupnih izložbi te projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Vanjski je suradnik Umjetničke akademije u Splitu te se aktivno bavi umjetničkim radom.

Stručni suradnici uključeni u program radionice pokrivaju polja pedagogije, psihologije i prostorno taktilne edukacije.

Voditelji i stručni suradnici:
Mihael Giba – samostalni multimedijalni umjetnik
Petra Težak – akademska glumica
Marko Tadić – vizualni umjetnik
Lina Đulvat – psihoterapeutkinja
Helena Begić – studentica Učiteljskog fakulteta
 
Radionice se održavaju u prostoru Teatra Tirena, Kačićeva 6a, Zagreb.
Održavaju se jednom tjedno u trajanju od 90 minuta.
Termini će se definirati  u dogovoru s roditeljima nakon prvog sata radionice 20.10.2014.
Grupe polaznika organizirane su do maksimalno 10 polaznika kako bi se voditelji mogli individualno posvetiti svakom djetetu.
 
Prijave, upisi i informacije:
Mobitel:  091/504 7230
E-mail: info@kreationica.com