natječaj

Potpora za mediteranski kulturni projekt


organizator: Marc de Montalembert Foundation

Marc de Montalembert Foundation dodjeljuje potporu za mediteranski kulturni projekt. Pozivaju se zainteresirani da se do 31. prosinca prijave za sudjelovanje.

Potpora u iznosu od 7000 € pomaže mladima iz zemalja koje graniče s Mediteranskim morem, a nisu stariji od 30 godina, da pokrenu projekte posvećene kulturi ili umjetnosti i obrtu Mediterana.

Potpora se dodjeljuje projektima s fokusom na otkrivanje mediteranske kulture i upoznavanja s njenim bogatstvom i raznolikošću. Od kandidata se traži da predlože studijski projekt u kulturnom području po vlastitom izboru. Trebali bi također predočiti neku vrstu dokaza o ozbiljnosti svog izbora zanimanja bez obzir na kojoj se akademskoj ili profesionalnoj razini nalaze.

Središnja točka projekta je originalna priča – pisana ili izražena na bilo kakvoj formi koja se može objaviti i distribuirati - o znanjima i iskustvima stečenim tijekom putovanja. Kako bi to omogućila Fondacija, ukoliko dobitnik tako želi, može osigurati smještaj u svojoj središnjici na Rodosu za period od najviše 6 mjeseci.

(I.P., 14.12.2012)