predstavljanje

Piramida od knjiga - poziv na sudjelovanje


vrijeme: 07.11.2012. - 09.11.2012.
mjesto: Zagreb, NSK, Ulica Hrvatske bratske zajednice 4

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu nastavlja s manifestacijama vezanim uz popularizaciju čitanja te pokreće projekt 'Piramida od knjiga', kojemu je cilj izgraditi pravilnu četverostranu piramidu od knjiga u predvorju Knjižnice, visine 3,5 metra. NSK poziva na sudjelovanje u prikupljanju građe i na gradnju piramide (7. - 9.11.2012.).
 
S obzirom na to da je za takav pothvat potrebno više od 20000 knjiga, a Knjižnica može ustupiti pola od tog broja, pozivaju se nakladnici i knjižari, knjižnice, ljubitelji knjiga te razni entuzijasti da se pridruže u prikupljanju građe kao i u gradnji piramide. Gradnja piramide počinje u srijedu 7. studenoga i traje do petka 9. studenoga.

Važno je naglasiti i dobrotvorni karakter ovog projekta, s obzirom na to da će se knjige korištene kao građa za piramidu donirati potrebitim ustanovama nakon njezina rastavljanja ili će biti proslijeđene zainteresiranim čitateljima kroz program BookCrossing.

Jamstvo pisanog traga o cijelom pothvatu bit će Knjiga graditelja u koju će se upisati podaci o donatorima i graditeljima.
 

(D.H.F., 06.11.2012)