Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje i radionica 'Paper Based deSIGN'

U sklopu 49. zagrebačkog salona, u petak, 27. lipnja, u Tehničkom muzeju u Zagrebu, održava se predavanje i radionica Natalije Nikpalj Polondak (ALU, Zagreb).
vrijeme: 27.06.2014.
mjesto: Maribor, Slovenia
url: http://www.maribor2012.eu/
10 sati - predavanje i prezentacija: 'Novi sustavi znakova u komunikaciji' (osmišljavanje i oblikovanje sustava prostornog označavanja); predstavljanje projekta 'Footmarks'.

Footmarks je specijalizirani sustav turističke signalizacije u eksterijeru. Turistička signalizacija pozicionirana je na tlo - poput otisaka stopala u pijesku. Riječ je o autorskom i istraživačkom projektu, nastalom u sklopu poslijediplomskog magistarskog studija vizualnih komunikacija na ALUO, Sveučilište u Ljubljani, 2013. godine.
 
11 - 13 sati  - radionica 'Paper Based deSIGN'

Radionica je namijenjena studentima Akademije likovnih umjetnosti, te srodnih studija, ali i svima ostalima zainteresiranima. Radionicu vodi doc. mr art Natalija Nikpalj Polondak, koja je magistrirala Oblikovanje vizualnih komunikacija na ALUO, Ljubljana.

Radionica se bavi osmišljavanjem i oblikovanjem znakova te načinima njihove primjene. Razmatra usmjeravanje u interijeru i eksterijeru, te će sudionici individualno/timski dizajnirati znakove i markirati izložbene cjeline  direktno u prostoru. Cilj je radionice potaknuti sudionike na osviješteno i kritičko promišljanje o oblikovanju i primjeni znakova i znakovnih sustava, te da individualno/ timski pokušaju razviti aktivan model znaka, s potencijalom da se razvije sustav. Ključne riječi:  znak, piktogram, ideogram, signage system
Za sudjelovanje potrebno je prijaviti se na mail: natalija.nikpalj-polondak@zg.t-com.hr odnosno javiti se direktno voditeljici Nataliji Nikpalj Polondak na 098 686 649. Zbog prostornih i materijalnih kapaciteta broj studenata je ograničen. Maksimalan broj sudionika je 20.