natječaj, konferencija, znanstveni skup

MuseumNext – poziv na konferenciju


vrijeme: 13.05.2013. - 14.05.2013.
prijava: 01.11.2012.
mjesto: Amsterdam, Nizozemska

U Amsterdamu, Nizozemska, 13. i 14. svibnja 2013., organizira se konferencija MuseumNext. Pozivaju se stručnjaci zainteresirani za izlaganje da se do 1. studenog 2012. prijave za sudjelovanje.

MuseumNext bavi se vodećim temama, trendovima i najboljim praksama na digitalnom području muzejske djelatnosti, s ciljem davanja jasnog uvida kako tehnologija i mediji oblikuju naše institucije i svijet oko nas.

Konferencija u 2013. godini usmjerena je na pitanje 'Što iduće?', a program je strukturiran oko osam ključnih tema, koje će proizaći iz prijavljenih prijedloga kako bi se naglasio smjer u kojem se kreću muzeji i tehnologija. Prednost imaju prijedlozi koji pomiču granice, mijenjaju konvencije i koriste tehnologije za pozitivni učinak.

U skladu s otvorenom i participatorskom filozofijom MuseumNext-a pozivaju se članovi stručne zajednice da se prijave za 15-minutno izlaganje. Prezentacije bi trebale davati provokativni uvid u temu, pokazati ideje ili projekte koji otkrivaju 'kako' ili čak predstaviti kako je nešto pošlo po krivu. Na kraju svake sesije cilj je omogućiti sudionicima da generiraju određeno znanje koje mogu primijeniti u vlastitom radu. Prezentacije moraju biti na engleskom jeziku.

Prijedlozi bi, u maksimalno 300 riječi, predstaviti nacrt izlaganja te uključiti sljedeće:
- naziv;
- ime/na izlagača;
- organizaciju;
- ključne teme kojima se prezentacija bavi;
- nacrt prezentacije;
- relevantne linkove;
- što očekujete da će sudionici naučiti od vaše prezentacije.

Međunarodni žiri ocjenjuje prijedloge, a rezultati će biti poznati do 15. prosinca 2012. Prijedlog izlaganja, s imenima i kontakt podacima predavača, poslati na proposals@museumnext.org

Izlagaču Konferencije osigurava se jedna besplatna ulaznica, no organizatori ne snose troškove puta i smještaja. Program Konferencije bit će snimljen i dostavljen isključivo članovima, a samo će najvažnija izlaganja biti javno dostupna. Prezentacije se ne smiju koristiti u promotivne svrhe komercijalnih organizacija, proizvoda ili softwarea.

(I.P., 19.10.2012)