najave

Poticanje čitanja: njemačka iskustva i hrvatske perspektive


vrijeme: 25.10.2012. - 26.10.2012.
mjesto: Zagreb, Goethe-Institut Kroatien, Ulica grada Vukovara 64

Knjižnica Goethe-Instituta Kroatien, u suradnji sa Stiftung Lesen iz Hamburga, udrugom Knjižni blok, Hrvatskim PEN centrom i udrugom ZANA, organizira konferenciju s temom 'Poticanje čitanja: njemačka iskustva i hrvatske perspektive' koja će se održati 25. i 26. listopada 2012., u Goethe-Institutu Kroatien u Zagrebu.  

Gošća iz Njemačke Sabine Uehlein, direktorica za programe i projekte, predstavit će zakladu za poticanje čitanja Stiftung Lesen, njezinu strukturu i programe te će govoriti o izazovima u njezinu radu i planovima.

Gosti iz Hrvatske - dr. sc. Nadežda Čačinovič, dr. sc. Ivanka Stričević, Dunja Seiter-Šverko i dr. sc. Zoran Velagić govorit će o poticanju čitanja u Hrvatskoj iz različitih aspekata.

U sklopu konferencije održat će se i radionica s okruglim stolovima na kojima će sudionici i predavači razgovarati o perspektivama poticanja čitanja u Hrvatskoj s obzirom na različite kontekste te tako dati impuls mogućim smjerovima razvoja i usustavljivanju poticanja čitanja u Hrvatskoj.

Program konferencije

(D.H.F., 18.10.2012)