Preskočite na glavni sadržaj

Ana Horvat u galeriji Nano

U srijedu, 18. lipnja, u 20 sati, u galeriji Nano otvara se izložba Ane Horvat pod nazivom 'Ciklus'. Umjetnica se predstavlja video radom koji se može razgledati do 21. lipnja.
vrijeme: 18.06.2014. 20,00
mjesto: Zagreb; Galerija Nano, Gajeva 26
url: http://www.artenativa.hr
'U animiranom filmu, ciklus je pojam koji se koristi za animaciju nekog pokreta, koja se sastoji od manjeg broja crteža koji se opetovano, ciklički, ponavljaju u krug. Koriste se npr. za animaciju hoda, dima, vatre, vode, vijorenja zastava i sl... Npr, u slučaju ciklusa hoda – dovoljno je izanimirati jedan korak lijevom nogom, i jedan desnom, i zatim možemo ponavljati iste sličice ispočetka toliko dugo, koliko želimo da nam lik hoda.

Sve u svemu, to vam govorim zato, što ne bih znala reći, da li se kretanje sastoji od ponavljanja ciklusa, ili je kretanje samo prividno, a u stvari se samo vrtimo u krug.

Na ovoj izložbi, izlažem video rad koji se sastoje od ciklički ponavljanog niza fotografija, te niz fotografija mojeg lica sa nadocrtanim licem - koje skriva moje crte lica.

Fotografije su nastale uglavnom 2009., a dio njih, kao i video, 2014. godine.'

Ana Horvat, rođena 1977. godine u Zagrebu. Diplomirala na Likovnoj akademiji u Zagrebu, u klasi M. Vuce. Izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi, uglavnom u Zagrebu. Dobitnica tht@msu nagrade 2008. godine. Uz skulpturu, instalacije i interaktivne izložbe/akcije, bavila se i likovnim oblikovanjem za dječje kazališne predstave, dizajnom.