Preskočite na glavni sadržaj

Weird Science: Izložba interaktivnih SoundArt+BioArt zvučnih instalacija

U ponedjeljak, 16. lipnja, u 20 sati, u Galeriji Drugo more u Rijeci, otvara se izložba 'Weird Science' koju potpisuje zagrebačka Radiona. Izložba ostaje otvorena do 21. lipnja.
vrijeme: 16.06.2014. 20,00
mjesto: Rijeka, Croatia
url: http://en.wikipedia.org/wiki/Missoni
Umjetnici, elektroničari i znanstvenici udruženi zajedno predstavljaju niz glazbenih instrumenata, interaktivnih robotičkih instalacija, hakiranih uređaja i dječjih igračaka predstavljući izbor radova iz recentne intermedijske i novomedijske produkcije Udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona.

Inspirirani industrijskom baštinom riječkog nasljeđa izlagači će predstaviti inovativne prakse DIY (do-it-yourself) i DIWO (do-it-with-others) scena s posebnim naglaskom na interaktivne zvučne instalacije povezanih s BioArt djelima u zajedničku cjelinu i to koristeći živuće sisteme (living systems) poput algi i bakterija, u kombinaciji s električno pogonjenim uređajima. Time otvaraju novo polje djelovanja i zaigranog prepletanja između tehnologije i prirode, elektronike i biologije, kemije i inženjerstva, sound arta i bioarta.

Izložba je to koja jednostavno propituje gdje, kako i s čime započinje igra Homo Ludensa novog doba odraslog na open source kulturi? U vašoj garaži, podrumu, ili galeriji?

Izlažu: Igor Brkić, Tin Dožić, Ana Dumbović, Vana Gaćina, Ana Horvat, Deborah Hustić, Davor Jadrijević, Maja Kalogera, Goran Mahovlić, Tanja Minarik, Marina Petrović, Gjino Šutić, Mate Zec

Gost: Kruno Jošt
Kustosica: Deborah Hustić