Preskočite na glavni sadržaj

Poziv za prijavu filmova na 2. OFF Travno (Otvoreni filmski festival)

KUC Travno organizira 2. OFF Travno (Otvoreni filmski festival) namijenjen najmlađima, koji se održava od 2. srpnja do 20. kolovoza 2014., srijedom od 19,30 do 20,15 sati. Prijave se mogu poslati do 20. lipnja 2014.
vrijeme: 02.07.2014.
prijava: 20.06.2014
mjesto: Zagreb; KUC Travno
url: http://www.kuctravno.hr

Cilj 2. OFF-a Travno je približavanje nekomercijalne filmske umjetnosti djeci na način koji nije toliko uobičajen – projekcijama profesionalnih i amaterskih filmova na otvorenom.

Program je namijenjen nižim razredima osnovne škole.

Projekcije će se održavati na istočnom dijelu zgrade KUC-a Travno uz plato zgrade Mamutica a pored dječjeg igrališta. Dok je igralište prilikom projekcija prazno naše je gledalište ispunjeno dječjim smijehom i veseljem. Time dolazimo do najljepšeg aspekta ovog festivala – dokolicu ljetne večeri i vruća četiri zida zamijeniti za kvalitetan filmski sadržaj na otvorenom!

Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja vrste formata, godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće, jedini uvjet je da nije dulji od 45 minuta. Također je moguće prijaviti i festival odnosno festivalski program s nekoliko filmova u maksimalnom ukupnom trajanju od 45 minuta. Filmove će ocjenjivati naša mala publika i žiri od tri člana te će na kraju festivala biti uručene nagrade za prva tri najbolja filma.
 
Amaterski i profesionalni filmovi mogu se prijaviti nekoliko kategorija:
- igrani
- dokumentarni
- animirani
- zabavni
- edukativni

U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka, trajanje filma i kratki opis. U prijavi festivala treba navesti naziv festivala, mjesto i vrijeme održavanja, krati izvještaj s prijašnjih festivala te podatke o svakom filmu pojedinačno.

O odabiru filmova i festivalskih programa svi će autori biti obaviješteni u roku od deset dana nakon završetka natječaja.

Prijave se mogu poslati do 20. lipnja 2014. na e-mail adresu: izradaprojekta@gmail.com
ili na adresu:
Kulturni centar Travno
2. OFF (n/r Gorana Orešković)
Božidara Magovca 17
10 000 Zagreb

Na pošiljkama iz inozemstva treba naznačiti: „Bez komercijalne vrijednosti, za kulturnu upotrebu“.

U slučaju da film ili festival ne uđe u program „OFF-a Travno“ ili se dogovoreni program određenog dana zbog nepredviđenih okolnosti odgodi, projekcije se mogu nakon službenog završetka festivala održati u sklopu redovne djelatnosti KUC-a Travno u tijeku godine o čemu biste bili pravodobno obaviješteni. Ako želite da se Vaš film ili program bez obzira na „2. OFF Travno“ uvrsti u redovni filmski program KUC-a Travno, potrebno je to posebno napomenuti.