Preskočite na glavni sadržaj

3. Gričevanje

3. Gričevanje
U sklopu trećeg izdanja festivala Gričevanje, od 20. do 31. svibnja, na platoima Gradec i Tuškanac, na open air pozornicama i pod kupolama će se izredati Jinxi, Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Johnatan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips. Svi koncerti su besplatni!
vrijeme: 20.05.2014.
mjesto: Zagreb
url: http://www.gricevanje.com/

U utorak je na druženju s novinarima u Ožujsko pubu otkriven potpuni program ovog glazbenog festivala inspiriranog starozagrebačkim legendama o vješticama, te su predstavljeni partneri i pokrovitelji.

'Na Gričevanju ćete slušati koncerte zvijezda kao što su Pipsi, Let3 i Jinxi, koji će baš kod nas proslaviti 20. rođendan, samo nekoliko metara od Saloona gdje su održali svoj prvi koncert, a čut ćete i izbor najboljih mladih i indie bendova’, objasnio je direktor Festivala Marko Matošić.

A da je Gričevanju stalo do glazbenog pomlatka, pokazuje i novi Demonique, natječaj za demo bendove. Najbolji bend, prema izboru programskog tima, svirat će na zatvaranju Gričevanja prije koncerta Pips, Chips & Videoclipsa. Natječaj počinje danas i traje do ponoći 19.5. Više detalja može se naći na Facebook stranici Gričevanja.     

Dok će na Tuškancu prašiti gitare, elektronski program Strujanje koji osnažuje Jägermeister, na dane otvaranja i zatvaranja Festivala na platou Gradec će ugostiti DJ kolektive CFSN i Whateverest, a kasnije ih preseliti u klub Kino Grič.

Osim glazbenog programa, na Gričevanju će se u nedjelju 25.5., na platou Gradec i duž Strossmayerovo šetalište održati Bazaar, najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu i platforma za umjetnike, dizajnere i druge kreativce. Na Bazaaru će se moći naći rijetki primjerci vintage odjeće, obuće i nakita, komadi retro namještaja, restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčezi te mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara, mini ventilatora… Osim toga, u suradnji s Malim placom na tavanu, ponuda će se proširiti na domaće tjestenine, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko, kravlje i magareće, domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao te gotovu ukusnu hrana domaćih kuhara.  Prijave za sudjelovanje primaju se do 20.5.

Zahvaljujući sponzoru, osigurana je besplatna vožnja svim danima Gričevanja od 17 do 22 sata za sve posjetitelje festivala. Gričevanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba te će se  na Gričevanju proslaviti 920. rođendan Zagreba, 31. svibnja.