najave

Pripremni sastanci Grundtvig programa


vrijeme: 14.11.2012. - 17.11.2012.
mjesto: Zagreb; Centar za kulturu Trešnjevka, Park stara Trešnjevka 1

Od 14. do 17. studenog, u Centru za kulturu Trešnjevka, Zagreb, odražavaju se pripremni sastanci Grundtvig programa za cjeloživotno učenje, koji se financira iz fondova Europske unije. Projektne ideje obuhvaćaju grupe: Skrb & kultura, GUIA Guide us Into Arts – Povedi nas u umjetnost te 2WARdS-Europe – Prema Europi.

Tri navedene aplikacije pripremit će se na sastanku u Zagrebu. Da biste postali partner u nekom od navedenih grupa, potrebno je sudjelovati na pripremnom sastanku te zajedno s ostalima raditi na finalnoj aplikaciji, ili iskazati interes bez sudjelovanja na sastanku u Zagrebu, pri čemu će sudionici na sastanku odlučivati o navedenom zahtjevu. Sudionici koji žele sudjelovati na sastanku trebaju kontaktirati svoju nacionalnu agenciju.

Skrb & kultura (Care & Culture)
Projekt je koji je u fazi realizacije, a pokrenut je u Nizozemskoj. Partneri iz Finske, Irske, Belgije i Italije već su iskazali interes za aplikaciju.
Osnovni ciljevi projekta: izvesti starije građane iz izolacije kroz sudjelovanje u umjetnosti – da postanu umjetnici, da sudjeluju u međugeneracijskim umjetničkim grupama. Cilj je potaknuti mlade da preuzmu aktivnu ulogu u takvim grupama, da uspostave međugeneracijski dijalog te razviju metode koje će omogućiti da opisani proces postane trajni angažman koji se ponavlja i razvija.
Pripremnim sastankom predsjeda Margreet Melman iz Nizozemske - margreetmelman@gmail.com

GUIA Guide us Into Arts – Povedi nas u umjetnost
Projekt koji je u fazi realizacije, a uključuje 9 partnera. Cilj nekim od partnera jest postati Europska grupa kulturnih faktora koji rade s osobama s invaliditetom, pružajući mogućnost izvođenja umjetnosti i druženja. Stoga, druga grupa koja uključuje nove partnere u sličnim Grundtvig projektima iz razdoblja 2013. – 2015. bila bi važan korak u stvaranju veće mreže. Prije dvije godine ENCC je također bila platforma za prvi susret partnera iz postojećih Grundtvig projekata.
Pripremnim sastankom predsjeda Roger Bouwens iz Belgije - roger@ccleopoldsburg.be

2WARdS-Europe – Prema Europi
Projekt u fazi realizacije s 11 partnera. Nekoliko drugih institucija iz čitave Europe iskazalo je interes za sudjelovanjem, no omogućeno je sudjelovanje samo jednog partnera po zemlji. U slučaju novog projekta za razdoblje 2013. – 2015., ukoliko bude odobren od strane Europske komisije, oba projekta mogu se susresti i stvoriti mrežu s ciljem kreiranja poruke mira za Europu.
Pripremnim sastankom predsjeda Christof Thöny iz Austrije - Christof@thoeny.eu

Više

(I.P., 24.09.2012)