Preskočite na glavni sadržaj

Festival Klavitara u Zagrebu

U Zagrebu će se 7. lipnja u klubu SAX održati koncert glazbenih virtuoza iz cijeloga svijeta. Rock/Metal umjetnici će u cjelodnevnom izlaganju pokazati svoje vještine pojedinačno tijekom dana, te u skupnom muziciranju u večernjem terminu.
vrijeme: 07.05.2014.
mjesto: Zagreb; Sax, Palmotićeva 22/2
url: http://www.klavitara-zagreb-festival.net/
 
Nastup na Klavitara Rock Festivalu potvrdili su brojni vrhunski glazbenici iz Europe, Amerike, Hrvatske i regije.

Na festivalu će se okupiti prilično velika imena virtuoso scene i glazbenici koji surađuju s najpoznatijim svjetskim bendovima i izvođačima, od gitarista Fabrizia Lea koji nastupa s Erosom Ramazzottijem, fenomenalnog basista Dina Fiorenze čiju su karijeru obilježile suradnje s velikanima poput Steve Vaija, Slasha i Zakka Wyldea, srbijanskog gitarista Borislava Mitića koji je je postigao značajan uspjeh u Americi i bosanskoga Emira Hota, osvajača britanskoga The Guitar Hero, pa sve do američkog bubnjara Johna Macalusoa koji je svirao s brojnim metalskim legendama (Riot, TNT, ARK, SymphonyX, Yngvie Malmsten) i sudjelovao na više od 200 studijskih projekata.

U Saxu će gitaru zasvirati i Damjan Pejčinoski, dobitnik nagrade za najbolji instrumentalni koncert u Makedoniji, Roger Staffelbach, Dragianni, Ivan Mihaljević, Muris Varajić, Marco Sfogli. Na festivalu nastupaju i tri vrhunska klavijaturista, Čileanac Nicolás Quinteros, talijanski pijanist Mistheria i Francuz Vivien Lalu, koji se suradnjom s najpoznatijim svjetskim filmskim kućama istaknu i kao kompozitor.

Program kreće već u ranijim popodnevnim satima, kada će svi izvođači imati radionice u kojemu će predstaviti svoje umijeće muziciranja uz interakciju s publikom. Koncertni program počinje od 21,30 sat.

Izvor: MIC