obrazovanje

UBC – online edukacija za kulturno planiranje


organizator: University of British Columbia

University of British Columbia osnovalo je međunarodni Centar za kulturno planiranje i razvoj (Centre for Cultural Planning and Development), koji je pokrenuo UBC Certificate in Cultural Planning – 100 % online program učenja. Program vode stručnjaci iz navedenog područja iz čitavog svijeta.

UBC Certificate in Cultural Planning, kao i individualni kolegiji za profesionalni razvoj od kojeg se program sastoji, odnosi se na sve veću međunarodni potrebu za kulturnim planerima koji posjeduju znanja i stručnost za vođenje kulturne politike i razvojnih inicijativa.

Kulturno planiranje predstavlja integrirani pristup razvoju dobro planiranih i kreativnih zajednica, uz podršku vibrantnih kultura i kreativnih ekonomija koje prihvaća sve veći broj sjevernoameričkih, europskih i drugih jurisdikcija iz čitavog svijeta.

Kroz organiziranje i razvijanje javnih i privatnih politika koje utječu na kulturni sektor i kreativnu infrastrukturu, kulturni planeri imaju sve vitalniju ulogu u razvijanju održive, interkulturalne zajednice pogodne za život, kroz jačanje njene uloge u globalnoj ekonomiji znanja.

Program studentima osigurava temeljno znanje, nudi međunarodne modele uspješnih praksi i korisnih vještina na brojnim područjima, kao i povijesnu, kroskulturnu i komparativnu perspektivu o kulturnom planiranju.

Prednosti online edukacije za kulturno planiranje:
- fleksibilna mogućnost pohađanja i kombiniranja individualnih kolegija za profesionalni razvoj;
-  isključivo online format koji omogućuje fleksibilno okruženje za učenje;
- zadaci koji se baziraju na individualnom iskustvu i stručnosti;
- zajedničko okruženje za učenje koji osigurava umrežavanje i stvaranje saveza s drugim stručnjacima iz Sjeverne Amerike, Europe i šire.

Program je namijenjen zaposlenima na polju kulturnog planiranja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini, uključujući:
- stručnjake zaposlene u uredima za kulturno planiranje u gradskoj, regionalnoj, državnoj ili federalnoj upravi koji traže edukaciju na polju stručnog razvoja;
- stručnjake u drugim administrativnim odjelima koji se žele premjestiti na poslove kulturnog planiranja;
- stručnjake zaposlene u umjetničkim i kulturnim organizacijama i kulturnim industrijama koji žele proširiti svoje razumijevanje vladajućih politika, planiranja i razvoja;
- savjetnike koji rade ili žele raditi na polju kulturnog planiranja i razvoja;
- pojedince sa sveučilišnom diplomom, obično s iskustvom na polju umjetnosti, koji žele ući u polje kulturnog planiranja.

Više


(I.P., 04.09.2012)