Preskočite na glavni sadržaj

Queer MoMenti predstavljaju film 'Happy Sad'

Film 'Sretno / tužni', koji se prikazuje 1. i 2. travnja u zagrebačkom kinu 'Europa', fokusira se na dva ljubavna para u New Yorku, jedan strejt, drugi gej, no sa sličnim problemima u svojim odnosima. Pitanje koje se postavlja neortodoksnim dvadeset- i tridesetogodišnjim ženama i muškarcima je što je 'dolična' veza i kako uopće definirati to?
vrijeme: 01.04.2014.
mjesto: Zagreb, Kino Europa, Varšavska 3
url: http://www.queerzagreb.org/

Naočigled potpuno dva različita para nalaze se na sličnoj prekretnici u svojim odnosima. Stan na popodnevnom ručku sa svojom djevojkom Annie doznaje kako njoj treba odmor od njihove veze i kako bi rado da se viđaju s drugim ljudima, dok se na potpuno drugom mjestu i Aaron i Marcus odlučuju kako je također došlo vrijeme da šestogodišnju monogamiju stave na kušnju.

Kušnja dolaze u obliku već spomenutog Stana koji u sebi čuva tajnu koja izlazi na vidjelo tek nakon njegovog prespavljivanja kod Marcusa – osim žena, privlače ga i muškarci. Ispreplitanje života ova dva para još se dodatno zakomplicira nakon kratke Annine avanture s Davidom, TV scenaristom, koja Annie gurne u naručje njezine kolegice Mandy s kojom započinje vezu još uvijek propitujući da li je Stan ipak možda njezin jedini pravi izbor, dok Stan više uopće ne može odrediti želi li biti s Marcusom ili s Annie?